Kolme uutta pelaajaa Jokereihin

Hyökkääjä Sakari Manninen sekä puolustajat Viktor Lööv ja Eemeli Räsänen ovat sopineet ehdoista koskien siirtoja Jokereihin. Mannisen ja Löövin sopimukset kattavat ensi kauden, Räsäsen kaksi seuraavaa kautta.

Manninen, 26, pelasi menneellä kaudella SHL:n Örebrossa, jossa oli joukkueen tehokkain pelaaja 48 ottelun pistein 11+17=28. Hyökkääjä edusti Suomea niin olympialaisissa (5 peliä, 2+1=3) kuin MM-kisoissa (8, 0+2=2) ja teki näin arvokisadebyyttinsä Leijonissa. Oululaislähtöinen Manninen on Kärppien kasvatti, joka on pelannut SM-liigassa myös KalPassa ja HPK:ssa. Mennyt kausi oli hänelle ensimmäinen ulkomailla.

-Manninen pelasi vahvan kauden ja nousi arvokisapelaajaksi. Hän on kehittynyt viime vuosina paljon ja on monipuolinen joukkuepelaaja. Häneltä löytyy runsaasti luisteluvoimaa, joka on tärkeää tämän päivän jääkiekossa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Lööv, 25, on pelannut neljä viime kautta Pohjois-Amerikassa. Ruotsalaispuolustaja pelasi päättyneellä kaudella Iowan ja Albanyn AHL-joukkueissa yhteensä 59 ottelua tehoin 5+19=24. Lööv teki NHL-debyyttinsä Toronto Maple Leafsin paidassa kaudella 2015-16 ja pelasi kaikkiaan neljässä ottelussa. Hän on Södertäljen kasvatti, joka on edustanut kotimaassaan myös MODOa.

-Lööv on äijämäinen ja fyysinen yleispuolustaja, joka pystyy pelaamaan eri rooleissa. Hän on kehittymässä parhaalle tasolleen ja haluaa kovasti eteenpäin urallaan, Kurri luonnehtii.

Räsänen, 19, saapuu Jokereihin Kanadan junioriliiga OHL:stä, jossa hän on kahden viime kauden ajan edustanut Kingston Frontenacsia. Puolustaja teki seuralle 127 pelissä 11+61=72 pistettä. Toissa kaudella Räsänen pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja kuului tällä kaudella alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Räsänen on Toronto Maple Leafsin toisen kierroksen varaus viime kesältä.

-Räsänen on nuori tulevaisuuden puolustaja, jossa on potentiaalia kehittyä huippupelaajaksi. Hänen raaminsa (200cm / 100kg) ovat vakuuttavat ja laukaus hyvä, Kurri kertoo.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021