Kolme pointtia: Sibir Novosibirsk

Torstai-illan vastustaja Sibir Novosibirsk on noussut itäisessä konferenssissa taisteluun playoff-paikasta viime aikojen hyvän vireen ansiosta.

15 peliä 11 voittoa:
Sibir hävisi peräti 12 ottelua putkeen kauden alussa, mutta on sittemmin kääntänyt vireensä päälaelleen. Joulukuun lopussa joukkue oli voittanut 15 edellisestä pelistään 11 ja noussut viiden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Päävalmentajaksi tullut Aleksandr Andrijevski on tuttu pelivuosiltaan Suomenkin kaukaloista ja saanut ryhtiä siperialaisryhmän tekemiseen. Ennen uudenvuoden taukoa Sibir kukisti vieraissa Salavat Julajev Ufan ja kotonaan Avangard Omskin.

Taylorilla nollapeli alla:
Kanadalaismaalivahti Danny Taylor torjui nollapelin joukkueen edellisessä ottelussa, kun Avangard kaatui 3-0. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana yli 64 minuuttia putkeen ja ollut tolppien välissä kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Myös Aleksei Krasikov on saanut kauden aikana paljon vastuuta, joten Andrijevski ei ole peluutuksen suhteen yhden kortin varassa. Sibir onkin pystynyt pitämään vastustajiensa maalimäärät alhaisina viime otteluissaan.

Peltolalla iso ruutu:
Tapparasta KHL:ään ja Sibiriin täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Jukka Peltola on kantanut isoa vastuuta ja pelannut 17.55 minuuttia ottelua kohden. Se on eniten joukkueen hyökkääjistä ja toiseksi eniten kaikista kenttäpelaajista. Hän raataa niin yli- kuin alivoimalla ja on tehnyt 32 peliin 4+10=14 pistettä. Erinomaisen joukkuepelaajan tekemisen laadusta kertoo myös se, että hän on ottanut koko kaudella vasta yhden kaksiminuuttisen.

Muuta:

  • Sibir ja Jokerit kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Voitot KHL-aikana ovat Jokereiden eduksi 4-3.
  • Sibirin tehokkain pelaaja on hyökkääjä Aleksandr Sharov, joka on tehnyt 43 peliin 9+8=17 pistettä
  • Sibirin alivoimatehokkuus 73,0% on koko KHL:n heikoin. Ylivoima (16,5%) löytyy sijalta 15.
  • Puolustaja Maksim Ignatovitshille tämän illan ottelu on uran 300:s KHL:ssä

Jokereiden ja Sibirin välinen ottelu alkaa Hartwall Arenassa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020