Kolme pointtia: HK Sotshi

Viime kevään playoff-sarja, johon mahtui kolme jatkoeriin venynyttä peliä, muodosti Jokereiden ja HK Sotshin välille uutta jännitettä. Tänään joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella.

Vahva kotivire:
Sotshi on ollut viime viikkoina kotonaan kovassa lyönnissä, sillä päävalmentaja Sergei Zubovin suojatit ovat voittaneet yhdeksästä edellisestä Bolshoi-areenassa pelatusta ottelustaan seitsemän. Läntisessä konferenssissa seitsemäntenä olevan Sotshin vieraana ovat näissä kamppailuissa joutuneet taipumaan muun muassa suurseurat Lokomotiv Jaroslavl, Avangard Omsk, Salavat Julajev Ufa sekä viimeksi tapaninpäivänä Ak Bars Kazan.

Rosén johtaa hyökkäystä:
Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä pelaava ruotsalaishyökkääjä Robert Rosén on löytänyt oivan vireen kauden puolivälissä. Seitsemän kamppailun mittainen pisteputki katkesi viime pelissä Ak Barsia vastaan, mutta Rosénin johtama ykkösketju, jonka laidoilla pelaavat Eric O’Dell ja Stanislav Botsharov on Sotshin vaarallisin syömähammas. Mielenkiintoinen uusi vahvistus on AHL:stä joukkueeseen siirtynyt slovakkihyökkääjä Martin Bakos, joka on tehnyt kolmeen peliin tehot 1+2=3.

Shikin ottanut ykkösvahdin paikan:
Konstantin Barulin on nimi, jonka jokerikannattajat varmasti muistavat viime keväältä. Nyt konkarivahdin ollessa loukkaantuneena Dmitri Shikin on toiminut Sotshin ykkösvahtina ja pelannut ennen tätä iltaa 13 peliä putkeen. Hän istui penkillä, kun Jokerit kukisti Sotshin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa Helsingissä luvuin 4-2.

Muuta:

  • Barulinin lisäksi loukkaantuneena on kuukauden päivät ollut ranskalaispakki Yohann Auvitu.
  • Suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakan keskimääräinen jääaika 22.43 on KHL:n kahdeksanneksi suurin.
  • Jokerit voitti viime kevään playoff-sarjassa molemmat ottelut Sotshissa – ensimmäisen jatkoerässä 3-2 ja toisen 7-2.
  • Jesse Joensuu teki hattutempun joukkueiden tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Jokereiden ja HK Sotshin välinen ottelu alkaa tänään klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Sotshin kokoonpano edellisessä ottelussa (26.12. Ak Bars):

19 Eric O’Dell – 87 Robert Rosén – 71 Stanislav Botsharov
63 Martin Bakos – 81 Sean Collins – 93 Sergei Shmeljov
54 Denis Mosaljov – 13 Vladislav Kaletnik – 9 Dmitri Arhipov
17 Kirill Kapustin – 16 Artjom Tomilin – 84 Aleksandr Akmaldinov
24 Andrei Altibarmakjan

2 Juri Aleksandrov – 5 Jyrki Jokipakka
23 Kirill Vorobjov – 42 Nikita Shitov
3 Jegor Rikov – 8 Zijat Paigin
7 Aleksandr Budkin

44 Dmitri Shikin (20 Arseni Ahmetov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin