Kolme omaa nuorta jatkaa

Saku Salminen (vas.) ja Santeri Saari.

Jokerit on tehnyt kahden vuoden mittaiset sopimukset puolustajien Santeri Saaren ja Jere Sneckin sekä keskushyökkääjä Saku Salmisen kanssa.

-Olemme todella tyytyväisiä, että korkean profiilin omat nuoret pelaajat haluavat jatkaa kehittymistään Jokereissa. Seurana meille on tärkeää pystyä auttamaan yksittäisiä pelaajia eteenpäin urallaan, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-Tälle kolmikolle tärkeää on saada tulevina vuosina runsaasti peliaikaa. Sitä pystymme heille varmasti järjestämään joko Mestiksessä, Liigassa tai parhaassa tapauksessa KHL:ssä.

Salminen, 19, teki debyyttinsä Jokereiden edustusjoukkueessa kaudella 2012-13, jolloin hän pelasi 13 ottelua. Kausi 2013-14 oli keskushyökkääjälle haastava, sillä hän kärsi loukkaantumisista. Salminen pelasi Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä sekä Jokereiden A-nuorissa. Isokokoinen (192 cm) sentteri on NHL-seura Tampa Bay Lightningin varaus kesältä 2013. Hän on edustanut Suomea niin alle 18- kuin 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

-Salminen on isokokoinen ja fyysinen kahden suunnan sentteri. Hän on tulevaisuuden pelaajia ja omaa ison halun kehittyä, sanoo Kurri.

Saari, 19, teki debyyttinsä Jokereiden edustusmiehistössä Kaudella 2012-13 ja pelasi tuolloin kahdessa ottelussa. Myös hänelle kauden 2013-14 loppu oli vaikea loukkaantumisten vuoksi. Puolustaja pelasi niin Kiekko-Vantaassa kuin Jokereiden A-nuorissa yhteensä 32 ottelua. Saari on NHL-seura St. Louis Bluesin varaus kesältä 2013.

-Saari on isokokoinen (191 cm), liikkuva, puolustava puolustaja, jolla on erittäin kova luonne, sanoo Kurri.

Sneck, 19, on pelannut kahdella viime kaudella Jokereiden A-nuorissa ja ollut joukkueen johtavia pelaajia. Luotettava puolustaja oli kuluneella kaudella Nuorten SM-liigan viidenneksi tehokkain pakki. Hän kokosi 47 ottelussa pisteet 9+20=29. Sneck valittiin runkosarjan päätteeksi sarjan tähdistökentälliseen.

-Myös Sneck on isokokoinen (190 cm) pelaaja, jolla on avuja niin kiekottomaan kuin kiekolliseen pelaamiseen, kertoo Kurri.