Kolme kovaa testiä himassa

Runkosarjan loppusuora on käynnissä, sillä Jokereilla on jäljellä enää 13 ottelua ennen playoffseja. Alkavalla viikolla Hartwall Arenassa pelataan isoista pisteistä, kun vieraiksi saapuvat Neftehimik, Ak Bars ja Torpedo.

KHL:ssä toiseksi eniten maaleja tehnyt ja läntisessä konferenssissa neljäntenä oleva Jokerit palaa kotikaukaloon pitkältä Kiinan- ja Venäjän Kaukoidän -vierasturneelta. Kauden raskain reissu toi kolmesta pelistä neljä pistettä. Taistelu kolmannesta sijasta käy kuumana, kun Lokomotiv Jaroslavl on tällä hetkellä yhden pisteen helsinkiläisiä edellä.

Maanantaina Hartwall Arenassa vastaan asettuu Neftehimik Nizhnekamsk, jonka riveissä nähdään kolme suomalaispelaajaa: Juuso Puustinen, Joonas Nättinen ja Mikael Ruohomaa. He ovat muodostaneet Neftehimikin tehokkaan ykkösketjun tällä kaudella. Puustinen on tehnyt tällä kaudella jo 20 osumaa ja on KHL:n maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla.

Neftehimikin kausi ei ole joukkueena sujunut ennakoidulla tavalla, sillä pudotuspeliviivaan on matkaa 11 pistettä. Päävalmentaja Andrei Nazarov sai lähteä heikkojen esitysten jälkeen ja tilalle tuli Sotshia aiemmin KHL:ssä luotsannut entinen NHL-pelaaja Vjatsheslav Butsajev.

Keskiviikkona Jokereiden testiin joutuu viime kauden mestari Ak Bars Kazan, joka on jo varmistanut playoff-paikkansa. Itäisessä konferenssissa kolmantena oleva joukkue tulee levänneenä Helsinkiin, sillä All Star -tapahtuman isännällä oli peräti kymmenen päivän tauko peleistä.

Ak Barsin riveissä ei nähdä suomalaispelaajia, mutta tuttuja nimiä löytyy siitä huolimatta. Ykkösketjun tshekki Jiri Sekac on nakutellut 21 osumaa runkosarjassa ja kanadalaistaituri Justin Azevedo kuuluu edelleen joukkueen kärkikaartiin. Kokeneet venäläispelaajat Andrei Markov ja Danis Zaripov ovat ryhmän ikäpresidenttejä ja edelleen huippuiskussa.

Perjantaina Hartwall Arenassa on Ladies’ Night -teema, josta voit lukea lisää täältä. Vastustaja Torpedo Nizhni Novgorod siirtyi täksi kaudeksi itäiseen konferenssiin, eikä penkin takana nähdä enää jokerifanien suosikkia Peteris Skudraa. Komennon on ottanut entinen jokeripelaaja David Nemirovsky.

Torpedo on itäisessä konferenssissa seitsemäntenä ja tukevasti playoff-paikassa kiinni. Joulukuussa ryhmään liittynyt maalivahti Barry Brust torjuu show-miehen elkein omintakeisella tyylillään. Puolustuksen liideri on ruotsalainen Philip Holm ja hyökkäyksessä parasta jälkeä on tehnyt kokenut Denis Parshin.

Euroopan parasta lätkää on siis jälleen tarjolla. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoihin! Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin