Kolmas voitto tuli erikoistilannetehokkuudella

Jokerit nappasi kolmannen perättäisen voittonsa ensimmäisellä KHL-viikollaan kaatamalla kotikaukalossa Admiral Vladivostokin maalein 4–1. Kahdessa ensimmäisessä pelissä tehoitta jäänyt ylivoima oli nyt iskussa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Admiral Vladivostok 4-1 (2-1, 2-0, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit aloitti vauhdikkaan ottelun tahmeasti, mutta paransi pelin edetessä. Joukkue ratkaisi kamppailun erikoistilannetehokkuudellaan, sillä niin ylivoima kuin alivoimakin toimivat erinoimaisesti. Tolppien välissä 34 kiekkoa pysäyttänyt Ryan Zapolski oli yksi voiton takuumiehistä.

– Täydet kuusi pistettä oli juuri se mitä lähdimme kolmesta ensimmäisestä ottelusta hakemaankin. Loistava alku kaudelle ja nämä voitot antavat meille itseluottamusta, kokenut jenkkivahti Zapolski kertoi taiston tauottua.

Jokereilla on hyvä maalivahtitilanne. Sen osoittivat heti ensimmäisellä KHL-viikolla sekä kaksi ottelua urakoinut Zapolski että keskiviikon Amur-ottelussa Jokeri-debyytissään voiton torjunut latvialaisvahti Janis Kalnins.

– Jokaisella joukkueella täytyy olla kaksi hyvää maalivahtia. Kukaan ei voi tässä sarjassa torjua 50 ottelua. Meillä on positiivinen maalivahtiongelma. Kumman vaan voi laittaa tolppien väliin, Zapolski sanoi.

Luottosentteri Mika Niemi avasi isäntien maalihanat ja vei Jokerit avauserän alussa 1–0-johtoon, Marko Anttilan vahvasta esityöstä. Admiral kuittasi nopeasti pelin tasoihin puolustaja Kirill Djakovin maalilla. 

Jokerien voittomaaliksi jäänyt 2–1-osuma oli liukasliikkeisen hyökkääjän Geoff Plattin käsialaa. Plattin kauden ensimmäiseen maaliin, Admiral-viisikon puhkaisseen upean poikittaissyötön tarjoili taitava jenkkilaituri Brian O´Neill.

Jokerit herkutteli toisessa erässä kahdella komealla ylivoimamaalilla. Ensin laitahyökkääjä Nicklas Jensen tälläsi kiekon lyöntilaukauksellaan etuylänurkkaan. 

– Tämä ei ollut meiltä todellakaan paras peli. Pelasimme ihan hyvin, mutta tiedämme pystyvämme pelaamaan paljon paremmin. Oli tärkeää, että saimme onnistumisia ylivoimalla, Jensen niputti.

Toista kauttaan Jokereissa pelaavalle Jensenille maali oli jo kauden toinen. Viime kauden helsinkiläisten parhaalle pistemiehelle lentävä lähtö kauteen tekee hyvää. Admiral-mittelön osumastaan hän kiitteli kaksi syöttöpistettä kerännyttä Sami Lepistöä.

– Lepistöltä hieno syöttö ja hän loi siirollaan minulle tilaa. Oli mukava nähdä vedon painuvan sisään. On ehdottomasti tärkeää saada onnistumisia heti kauden alusta lähtien, Jensen tuumasi.

Kotijoukkueen illan toinen ylivoima tuotti myös tulosta, kun vahvaa alkukautta pelaava Sakari Manninen pommitti suoraan syötöstä loppulukemiksi 4–1.

Läntisen konferenssin kärkipaikalla puhtaalla pelillä porskuttava Jokerit jatkaa vahvasti alkanutta KHL-kauttaan ensi viikolla kolmella vierasottelulla. Kauden ensimmäisellä vieraskiertueella vastaan asettuvat: maanantaina Dinamo Minsk, keskiviikkona Pietarin SKA ja perjantaina Vitjaz Podolsk. Seuraavan kotiottelunsa Jokerit pelaa maanantaina 17. syyskuuta, jolloin vieraaksi saapuu Traktor Tsheljabinsk. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020