Kolmas potti putkeen tuli taistelulla – ”Pitää olla ylpeä joukkueesta”

Jokerit pelasi vahvan 40-minuuttisen Neftehimikiä vastaan sunnuntaina ja keskittyi puolustamiseen päätöserässä. Kolmas voitto putkeen tuli jämäkällä suorituksella.

Jokerit – Neftehimik Nizhnekamsk 3-2 (2-2, 1-0, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Neljäs peli kuuteen päivään ei näkynyt alussa lainkaan helsinkiläisten jäntereissä. Neftehimik meni johtoon ensimmäisellä laukauksellaan, mutta Aleksi Halme ja Petri Kontiola käänsivät edun nopeasti punakeltaisille. Avauserän loppupuolella tullut tasoitus kuitenkin herätti taistelun jälleen uudelleen henkiin.

Toisessa erässä Jokerit oli täysin ylivoimainen ja olisi voinut mennä menojaan. Lopulta Nicklas Jensenin osuma jäi ainoaksi, mutta riitti voittoon. Kontiola (1+1) ja Henrik Haapala (0+2) olivat illan tehomiehet. Haapala, Halme ja Antti Pihlström tulivat levänneinä sisään ja toivat tärkeää energiaa hyökkäyspeliin.

-Kova viikko; neljäs peli kuuteen päivään. Onneksi saatiin kolme uutta ukkoa kehiin, he olivat tärkeitä miehiä tänään, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

-Pelasimme joukkueena hyvin 40 minuuttia. Vastustajalla oli kolme paikkaa ja he tekivät kaksi maalia.

Päätöserä oli Jokereille illan vaikein. Jalka alkoi jonkin verran painaa, mutta paketti pysyi omissa tiiviinä, eikä vierailija päässyt kovasta yrityksestä huolimatta parhaille tekopaikoille. Janis Kalnins joutui kohtaamaan pelissä vain 16 laukausta. 

-Kolmannessa erässä ei ehkä niinkään fyysinen vaan henkinen väsymys alkoi näkyä. Olimme pikkaisen hitaalla, kun emme saaneet alkuun neljättä maalia, Marjamäki mietti.

-Kova on tahti ja vastustaja tuli tuoreena tähän peliin. Pitää olla ylpeä joukkueesta. Jos tiistaina alkoi mollivoittoisesti Barysia vastaan, niin käänsimme kelkan ja otimme kolme voittoa, hän kehui omiaan.

Jokerit pelasi kuuteen päivään neljä kotiottelua. Urakka oli rankka niin joukkueelle kuin kannattajillekin, joita saapui kiitettävä määrä Hartwall Arenaan kannustamaan omiaan. Nyt kotipeleistä pidetään taukoa 11.2. saakka.

-35 000 katsojaa on kova määrä. Kiitos faneille ja toimistolle. Kovaa työtä on tehty ja on hienoa nähdä, että Jokerit kiinnostaa. Nyt huilataan pari päivää ja lähdetään keskiviikkona Magnitogorskiin, Marjamäki sanoi.

Jokerit kohtaa seuraavassa ottelussaan Metallurg Magnitogorskin torstaina vieraskaukalossa. Kolmen pelin kiertueella kohdataan myös Lokomotiv Jaroslavl lauantaina ja Dinamo Riika viikon päästä maanantaina.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021