Kolmas jatkoerätappio päätti kauden

Jokerit taisteli ja taisteli, mutta lopulta TsSKA Moskova oli liian vahva. Ottelusarjan neljäs peli päättyi jatkoerässä vieraille 1-0 ja koko sarja 4-0.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Jokerit - TsSKA Moskova je. 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)
TsSKA jatkoon otteluvoitoin 4-0.

Jokerit pelasi maanantaina veitsi kurkulla TsSKA:n vietyä kolme ensimmäistä kamppailua niukasti nimiinsä. Helsinkiläisille asetelma oli helppo: voitolla kausi jatkuisi, tappiolla edessä olisi aikainen kesäloma. Neljäs ottelu ei tehnyt poikkeusta edeltäviin peleihin, sillä edelleen joukkueet väänsivät tasapäin kaukalossa.

Maalipaikat olivat kortilla kahdessa ensimmäisessä erässä, eikä kumpikaan maalivahti Ryan Zapolski tai Ilja Sorokin joutunut pelastamaan vaarallisimpia maalipaikkoja. Molemmat joukkueet jatkoivat tiivistä puolustuspelaamista, ja kun jäähyjäkään ei liiemmälti puhallettu, myöskään ylivoimatilanteita ei nähty.

Toisessa erässä kierrokset nousivat, kun Jokerit alkoi saada kovia taklauksia TsSKA-puolustajiin. Kovimmasta vastasi Tommi Huhtala, joka jyräsi Grigori Paninin maalin takana näyttävästi. Panin jäi jäänpintaan anelemaan armoa, mutta pääsi toveriensa avustuksella vaihtoaitioon. Seuraavassa vaihdossa hän kirmasikin jo iloisesti kaukalossa.

Varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty. Zapolski oli maalivahdeista työllistetympi ja pysäytti 60 minuutin aikana 32 laukausta. Amerikkalaisen komein torjunta tuli Valeri Nitshushkinia vastaan, kun jokerivahti löi maskinsa venäläishyökkääjän kudin eteen.

TsSKA luuli niin toisessa kuin kolmannessa erässä siirtyneensä johtoon. Toisessa kiekko potkittiin Zapolskin selän taakse ja tuomarit kävivät videotarkistuksen jälkeen hylkäämässä osuman. Kolmannessa erässä Geoff Platt rusikoi kiekon sisään, mutta Jokerit haastoi tilanteen onnistuneesti maalivahdin estämisenä.

Jokereiden paras maalipaikka varsinaisella peliajalla tuli Topi Jaakolalle, joka hiipi takatolpalle kolmannen erän alussa. Brian O’Neillin lättysyöttö tipahti suoraan puolustajan lapaan, mutta Sorokinin torjunnan kautta kiekko lipui kiduttavan hitaasti tolpan väärältä puolelta ohi.

Jatkoerään venynyt kamppailu jatkui tasaisissa merkeissä. Maalipaikkoja ei nähty kummassakaan päässä, kunnes 75 minuutin kohdalla TsSKA loi puolittaisen tilanteen jokeripäätyyn. Platt pääsi hakkaamaan maalin kulmalta muutaman kerran ja onnistui ujuttamaan kiekon Zapolskin selän taakse. Kuin salaman iskusta Jokereiden kausi oli päättynyt.

Jokerit haastoi runkosarjavoittajan loistavasti, muttei onnistunut saamaan avausottelun jälkeen voittoja jatkoerissä. Pienten marginaalien sarja meni moskovalaisjoukkueelle, jonka riveistä oli vaikea löytää heikkoa lenkkiä. Yrityksen ja taistelun puutteesta Jokereita ei voi syyttää. Vahvempi joukkue meni ottelusarjasta jatkoon.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019