Kolmannen erän nousulle karu loppu

Jokerit kärsi kirvelevän 2-3-tappion SKA Pietaria vastaan sunnuntai-illan huippuottelussa. Helsinkiläiset saivat pelinsä toimimaan kolmannessa erässä, nousivat tasoihin, mutta viimeinen minuutti muutti kaiken.

SKA Pietari - Jokerit 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

SKA oli kaksi ensimmäistä erää hallitsevampi osapuoli kaukalossa. Jokerit oli edellisessä kamppailussa päästänyt kuusi maalia, mikä saattoi vaikuttaa ylimääräisenä passiivisuutena otteisiin. Omaa hyökkäyspeliä ei saatu toimimaan kuin hetkittäin.

-Paljon on tehty puolustuspelin kanssa hommia ja aika lailla se olikin puolustamista täällä ensimmäiset 40 minuuttia. Pitää nostaa jätkille hattua, koska oltiin sitkeitä etenkin toisessa erässä, jossa oli muutama pitkä pyöritys. Pysyttiin pelissä mukana, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

Jokerit otti johdon heti toisen erän alkuun, kun Petri Kontiola viimeisteli Nicklas Jensenin syötöstä kauden kolmannen osumansa. Kylmä suihku tuli välittömästi seuraavassa vaihdossa, kun Jarno Koskiranta ohjasi SKA:n rinnalle.

SKA meni ylivoimalla vielä 2-1-johtoon, mutta kolmannessa erässä Jokerit oli isäntä kaukalossa. Palkintokin tuli lopussa, kun Henrik Haapala sivalsi ensimmäisen osumansa KHL:ssä ylivoimalla John Normanin ja Kontiolan oivallusten jälkeen.

-Kolmas erä oli meiltä ylivoimaisesti paras ja selkeästi meidän hallintaamme. Tultiin ihan ansaitusti tasoihin, Marjamäki kiitteli.

Loppu oli punakeltaisten kannalta katkera, sillä SKA pääsi ylivoimalle, kun Lepistö kaatoi Aleksei Bivaltsevin maalin edessä. Tätä ennen SKA oli tuonut kiekon alueelle selkeältä paitsiolta vaikuttaneessa tilanteessa. Jossiteltavaa jäi, kun David Rundbladin siniviivalaukaus pomppi onnekkaasti Jori Lehterän kautta sisään.

Joukkue palaa nyt kotiin, kunnes vieraspelit jatkuvat lauantaina Minskissä ja sitä seuraavana maanantaina Jaroslavlissa. Kuuden pelin jälkeen Jokereilla on kasassa viisi pistettä.

-Nyt on hyvä harjoitusviikko edessä, emmekä ilman näitä kokemuksia emme pysty kehittymään. Tietysti tulos oli nyt negatiivinen, kun ei saatu kuin kolme pistettä kuudesta tältä kiertueelta, Marjamäki sanoi, mutta katsoi positiivisin mielin kohti tulevaa.

-Aikaa on. Kuusi peliä pelattu, analysoidaan ja jatketaan matkaa. Jatkamme yhdessä tekemistä, treenaamme hyvin ja olemme valmiita Minskissä.

Jensen jätti sunnuntaina pelin kesken Pietarissa kolmannessa erässä. Hänen tilastaan saadaan lisätietoa ensi viikon aikana.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020