Kolmannen erän maalit toivat voiton

Jokerit iski kiekon kahdesti Neftehimikin verkkoon kolmannessa erässä keskiviikkoillan vierasottelussa ja karkasi 2-1-voittoon. Se oli helsinkiläisille kolmas peräkkäinen.

Neftehimik Nizhnekamsk - Jokerit 1-2 (0-0, 0-0, 1-2) (Tilastot KHL.ru)

Kuudes ottelu 12 päivään ja matkustamiset päälle tarkoittivat, että kaiken energian löytäminen oli tärkeää Nizhnekamskin illassa. Valtaosan illasta Jokerit olikin pelin päällä ja hallitsi tapahtumia kaukalossa. Puolustuspeli on ottanut viikon aikana harppauksia eteenpäin ja oli jälleen joukkueen selkäranka.

Janis Kalnins pelasi kolmannen peräkkäisen ottelunsa ja torjui vakuuttavasti voiton. Kiekon eteen hänen tarvitsi venyä 27 kertaa. Latvialainen on päästänyt kolmessa viime pelissä vain neljä maalia ja näyttää juuri nyt todella varmaotteiselta kaikessa tekemisessään.

-Tämä oli juuri sellainen maalin peli, jonka tuloskin osoittaa, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

-Puolustuspelaamisemme on niin paljon parantunut, että nyt voitamme näitä pelejä 2-1. Alkusyksystä tulos olisi voinut olla toinen. Joukkue on kasvanut, omiin menee vähän maaleja ja alivoimapeli on laadukasta. Blokataan kuteja ja maalin edessä box-out-pelaaminen toimii. Sillä tavalla pelit kellahtavat lopputuloksineen oikeaan suuntaan, hän jatkoi.

Ennen lauantain Avtomobilist-peliä taktiikkataulut heitettiin hetkeksi nurkkaan, eikä niitä ole sieltä esiin kaivettu. Sydän on näkynyt jäällä kolmessa edellisessä pelissä ja vain sillä on ollut merkitystä.

-Ei olla taktiikasta juuri puhuttu kolmen viime pelin yhteydessä. Intohimo, taistelu ja kamppailujen voittaminen ovat olleet teemoja. Olemme pikkaisen terävämpiä, halukkaampia ja intohimoisia. Peli on kyllä siellä olemassa, Marjamäki totesi.

Helsinkiläisten maalit iskivät Henri Ikonen ja John Norman, joille molemmille kirjattiin pelissä tehot 1+1. Osumat muistuttivat toisiaan, sillä ne syntyivät Neftehimikin maalin edustalta ilman turhia tyylipisteitä. Norman heilutti verkkoa kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, joten voittomaali tuli makoisaan aikaan.

Ylivoimalla Jokereiden tekeminen edelleen yskähteli. Seuraavaksi halutaankin pystyä parantamaan kiekollista tekemistä.

-Hyökkäys-, syöttö- ja ylivoimapelaaminen ovat niitä asioita, joihin pitää löytää lääkkeitä, Marjamäki listasi kehityskohtia.

Jokereille täydet pisteet olivat ensimmäiset Nizhnekamskista sitten vuoden 2015. Sarjasijoitus nousi lännessä kuudenneksi kolmannen peräkkäisen voiton myötä. Ottelut jatkuvat ensi viikolla kotona, kun tiistaina vieraaksi saapuu HK Sotshi. SuperWeek-matseihin 4 lippua 44 eurolla!

-Kova halu oli kääntää kurssi ja onneksi saatiin kuuteen päivään kolme voittoa. Tietyllä tavalla on nyt hyvä päästä hetkeksi huilaamaan ja on tosi hienoa pelata seuraavista kuudesta pelistä viisi kotiyleisön edessä, Marjamäki päätti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020