Kokoonpano vieraskiertueen päätökseen

Jokerit lähtee hakemaan voittoa ja jatkamaan pisteputkeaan perjantai-iltana Vitjazin vieraana. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee kaksi muutosta.

Jokerit koki kauden avaustappionsa keskiviikkona SKA Pietarin vieraana, mutta pisteputki kasvoi viiden kamppailun mittaiseksi 3-4-jatkoaikatappion myötä. Helsinkiläiset jatkavat läntisen konferenssin kärjessä otettuaan yhtä vaille täydet pisteet runkosarjan ensimmäisten viikkojen aikana.

Pietarissa Jokereiden ylivoimapeli jatkoi tehokkaana, kun kahdesta yrityksestä syntyi kaksi maalia. Viimeistelijöinä toimivat Nicklas Jensen ja Pekka Jormakka, joka viettää tänään 28-vuotissyntymäpäiviään. Jokereiden ylivoima on noussut 42,9 prosentin tehokkuudella KHL:n parhaaksi.

Kaksi edellistä ottelua torjunut Janis Kalnins on tänään kokoonpanossa toisena maalivahtina, kun Ryan Zapolski pelaa viikon ensimmäisen kamppailunsa. Amerikkalainen torjui kaksi voittoa ensimmäisellä peliviikolla Kunlun Red Staria ja Admiral Vladivostokia vastaan.

Myös Tomi Mäki palaa kokoonpanoon kahden ottelun tauon jälkeen ja ottaa Henri Ikosen paikan nelosketjun laidassa. Muuten helsinkiläisten hyökkäysketjut ja pakkiparit ovat samassa muotissa kuin kauden muissakin otteluissa. Terveinä sivussa ovat Ikosen lisäksi Nico Nurmikanta ja Erik Embrich. Helsingissä ovat tämän viikon harjoitelleet loukkaantumisista toipuvat Antti Pihlström, Jesper Jensen ja Mike Lundin.

Vastustaja Vitjaz on lännessä kuudentena ja aloittanut kauden kolmella voitolla viidestä pelistä. Moskovan alueen seura on vahvistunut viime kaudesta ja suomalaisväriä tuovat maalivahti Joni Ortio ja hyökkääjä Miro Aaltonen. Vitjazista voit lukea enemmän täältä.

Jokerit ja Vitjaz kohtasivat viime kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla helsinkiläiset ottivat voiton. Hartwall Arenassa luvut olivat 5-2 ja Podolskissa 4-1. Jokerit on voittanut kaikki neljä KHL-peliään Podolskissa varsinaisella peliajalla, mutta Helsingissä Vitjaz on vienyt kohtaamiset voitoin 3-1.

Jokereiden ja Vitjazin peli alkaa perjantaina klo 19.30. Suoran lähetyksen näet Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajat kokoontuvat Manskun O'Learys Bakersiin katsomaan peliä. Kaikki punakeltaiset ovat tervetulleita mestoille!

Jokereiden kokoonpano: 

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Vitjazin kokoonpano:

19 Nikita Komarov - 29 Marek Hrivik - 18 Denis Kokarev
71 Borna Rendulic - 55 Miro Aaltonen - 28 Aleksandr Semin
91 Aleksei Makejev - 36 Aleksandr Nikulin - 77 Gennadi Stoljarov
69 Nikita Dvuretshenski - 57 Artjom Shvets-Rogovoi - 93 Danila Moisejev
75 Nikita Gontsharov

26 Jevgeni Katitshev - 8 Ilja Shinkevitsh
11 Igor Golovkov - 27 Vojtech Mozik
7 Aleksandr Jevsejenkov - 5 Nikolai Stasenko
59 Jegor Voronkov

31 Joni Ortio (99 Aleksandr Samsonov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020