Kokoonpano kauden avaukseen

Jokerit kohtaa runkosarjan avausottelussaan Kunlun Red Starin Hartwall Arenassa tänään klo 18.30. Kotijoukkueen kokoonpanon näyttää tältä.

Helsinkiläisten nippu on hyvin pitkälti samassa muotissa kuin viime viikolla päättyneessä Pietarin-turnauksessa. Viime kaudella KHL:ssä eniten nollapelejä torjunut Ryan Zapolski palaa tolppien väliin ja uusi latvialaisvahvistus Janis Kalnins on kokoonpanossa toisena maalivahtina.

Puolustuksessa Jokereilla on tuttuun tapaan seitsemän miestä, joista KHL-debyyttinsä tekevät Alex Grant, Viktor Lööv ja Eemeli Räsänen. Kanadalaispakki Karl Stollerylle ottelu on ensimmäinen jokeripaidassa KHL:ssä. Viime kaudella hän edusti Dinamo Riikaa. Hyökkäyksessä KHL-debytantti on Sakari Manninen. Kokenut Geoff Platt on esiintynyt KHL:ssä sarjan kaikilla kymmenellä kaudella ja pelaa nyt ensimmäisen virallisen jokeriottelunsa.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Tomi Mäki, Erik Embrich ja Joona Monto sekä puolustajat Nico Nurmikanta ja Eetu Torpström. Täydessä pelikunnossa eivät vielä ole hyökkääjä Antti Pihlström sekä puolustajat Jesper Jensen ja Mike Lundin.

Jokerit on avannut KHL-kautensa kotona kahdesti aiemmin. Syksyllä 2014 Dinamo Minsk oli parempi jatkoajalla ja vuotta myöhemmin helsinkiläiset kukistivat Severstal Tsherepovetsin Hartwall Arenassa. Kaksi viime kautta on avattu vieraskaukalossa.

Jokerit eteni KHL:ssä viime kaudella kahdeksan parhaan joukkoon. Runkosarjassa joukkue keräsi kolmanneksi eniten pisteitä koko sarjassa. Vastustaja Kunlun Red Star taas jäi pudotuspelien ulkopuolelle, mutta on kokenut isoja muutoksia kesän aikana. Niistä voit lukea tarkemmin täältä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja Jokerit vei molemmat pelit, vieraissa luvuin 4-1 ja kotona 3-1.

Liput tämän illan kamppailuun hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa seuraamaan Euroopan parasta lätkää ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019