Kokoonpano illan jännitysnäytelmään

Jokerit ei tee muutoksia kokoonpanoonsa tämän illan huippuotteluun SKA Pietaria vastaan. Janis Kalnins jatkaa näin helsinkiläisten maalinsuulla.

Jokerit saapuu Pietariin neljän ottelun voittoputkessa, sillä kolmen ensimmäisen kotipelin jatkoksi Dinamo Minsk kaatui luvuin 4-1 maanantaina vieraskaukalossa. Helsinkiläiset tekivät kaksi maalia ylivoimalla ja pitivät oman päänsä puhtaana alivoimilla. Erikoistilanteet olivat suurin ero maanantaina ja myös maalivahti Kalnins oli huippuiskussa.

Latvialainen jatkaa tänään tolppien välissä ja pelaa näin kauden kolmannen ottelunsa. Kalninsin torjuntaprosentti kahdessa pelissä on ollut 96,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,00. Kolmatta KHL- ja ensimmäistä Jokerit-kauttaan pelaava torjuja on tullut varmoin ottein joukkueeseen.

Kenttäpelaajienkaan osalta Jokerit ei tee mitään muutoksia kokoonpanoonsa maanantain jäljiltä. Terveinä sivussa ovat joukkueen mukana vieraskiertueelle matkustaneet Tomi Mäki, Erik Embrich, Nico Nurmikanta ja Juho Ratilainen. Loukkaantumisten vuoksi Helsinkiin jäivät harjoittelemaan Antti Pihlström, Jesper Jensen ja Mike Lundin.

Minskissä Jokereiden maalit tekivät Geoff Platt, Alex Grant, Jesse Joensuu ja Marko Anttila. Tehot ovat jakautuneet mukavasti, sillä jo 11 pelaajaa on onnistunut maalinteossa. Joukkueen paras pistemies on Sami Lepistö, joka on kasannut viisi syöttöpistettä neljässä ensimmäisessä ottelussa.

Jokerit joutuu tänään kovimpaan testiinsä toistaiseksi, sillä SKA marssittaa jäälle tutun tähtisikermänsä. Erikoistilanteet ovat olleet helsinkiläisillä paremmin hallussa avauspeleissä, sillä ylivoima- (33,3 %) ja alivoimatehokkuudet (94,1 %) ovat sarjan kärkeä. Sen sijaan SKA:n vastaavat lukemat (15,0 ja 62,5) eivät silmiä hivele. Pietarilaisilla on kuitenkin heittää etenkin ylivoimaan jäälle melkoisia virtuooseja, joten jäähyttömyys on Jokereille yksi avaintekijöitä tämän illan pelissä.

SKA avasi kautensa 6-1-voitolla Ak Barsista, mutta hävisi perään Torpedolle vieraissa ja Salavat Julajeville kotonaan. Maanantaina Sotshi kaatui Pietarissa 3-1, joten pietarilaiset pääsevät tämän illan otteluun voitto alla. SKA:n viime kaudesta muuttuneesta joukkueesta voit lukea tarkemmin täältä.

Jokerit on voittanut Pietarissa runkosarjassa kerran, tammikuussa 2017. Viime kaudella SKA oli elokuussa parempi luvuin 2-0 ja lokakuussa 4-3 jatkoajan jälkeen. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja Ilja Vorobjovin luotsaama joukkue vei molemmat pelit. Jokereiden voi siis sanoa lähtevän illan otteluun hienoisena altavastaajana, vaikka vire onkin ollut parempi runkosarjan alussa.

Ottelu Pietarissa alkaa klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

SKA:n kokoonpano:

29 Ilja Kablukov – 10 Viktor Tihonov – 40 Jevgeni Ketov
97 Nikita Gusev – 13 Pavel Datsjuk – 65 Nail Jakupov
96 Andrei Kuzmenko – 74 Nikolai Prohorkin – 94 Aleksandr Barabanov
78 Aleksei Krushinin – 18 Aleksandr Dergatshjov – 16 Sergei Plotnikov
59 Artjom Nikolajev

24 Vasili Tokranov – 8 Artjom Zemtshjonok
46 Vladislav Gavrikov – 6 Patrik Hersley
3 Dinar Hafizullin – 2 Artjom Zub
22 Vladislav Sjomin

30 Igor Shestjorkin (45 Magnus Hellberg)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020