Kohti normaalia - Jokereiden ja kannattajien erityiset kiitokset toisilleen

Yleisö on palannut Hartwall Arenalle. Kuva: Mikko Taipale

Maaliskuussa 2020 Jokerit ilmoitti pelaavansa otteluitaan ilman yleisöä, lopulta koko kausi keskeytettiin.

Syyskuussa 2020 pelattiin vain puolikkaalle kapasiteetille.

Marraskuussa 2020 hallin ovet sulkeutuivat yleisöltä kokonaan ja ne pysyivät kiinni koko loppukauden. 

Syyskuussa 2021 hallin ovet avattiin taas puolikkaalle kapasiteetille.

Lokakuun ensimmäinen päivä oli ensimmäinen päivä 18 kuukauteen, kun Hartwall Arenan ovet avautuivat kaikille, täydelle kapasiteetille. 

-Tuntuu älyttömän hyvältä. Itse olen käynyt kaikissa kotipeleissä tällä kaudella, mutta tuntuuhan se tosi hyvältä, että nyt ei ole enää rajoituksia, sanaili Onni, joka saapui 1.10. tuttuun tapaan kaveriporukkansa kanssa katsomaan peliä hallille. 

-Me ollaan kavereiden kanssa käyty vuosia jo peleissä säännöllisesti, joten kyllä se oudolta tuntui, kun se mahdollisuus vietiin niin pitkäksi aikaa pois.

Ennen kauden 2021-22 kauden alkua jokerifanit olivat odottaneet järjettömän pitkät yhdeksän kuukautta sitä, että hallin ovet taas aukeavat. Nyt Jokerit pelaa parasta lätkää aikoihin ja fanit pääsevät taas todistamaan sitä paikan päälle, kun koronaviruksen takia asetetut kokoontumisrajoitukset vihdoinkin purettiin ja urheilutapahtumissa käyminen alkaa olla lähes sitä, mitä se oli ennen pandemiaa. 

-Tuntuu kivalta nähdä tuttuja kasvoja ja päästä taas katsomaan lätkää hallille. Ei se ole sama kotisohvalta, lapsensa kanssa hallille saapunut Jenni totesi hymyillen. 

-Nuoresta pitäen täytyy opettaa oikeille tavoille.

Jo aikaisin ovien avauduttua hallin käytävät täyttyivät faneista, jotka olivat valmiina aloittamaan viikonloppunsa laadukasta jääkiekkoa seuraten. Tiedä sitten, olivatko ihmiset saapuneet isoilla porukoilla hallille, mutta omaan silmääni osui nimenomaan se, miten tuttavallisesti ihmiset juttelivat keskenään. Pöydistä huudeltiin tervehdyksiä toisiin, olutmukeilla kilisteltiin, tunnelma oli kaikin puolin lämmin ja innostunut. Yhteisöllisyys näkyi ja se toi taas mieleen ajatuksen siitä, kuinka paljon ihmiset sitä yhteisöä olivatkaan ehtineet kaivata. 

Eteläpäädyssä istuivat siskokset Linda ja Sanja, joille Jokereiden otteluissa käyminen on heidän yhteinen juttunsa. Linda on asunut pitkään ulkomailla, minkä takia yhteinen aika on ollut kortilla. Yhteistä aikaa siskokset viettävät mieluusti nimenomaan Hartwall Arenalla. 

-Ei peleihin tule lähdettyä ilman siskoa, Sanja kiteytti. 

Toisella erätauolla jututin kaveruksia Niiloa ja Joonasta, jotka kertoivat molemmat, että Jokereiden otteita tulee seurattua aktiivisesti, vaikka jokaista ottelua ei hallille tulisikaan katsomaan. Poikien mukaan kokoontumisrajoituksien purkamisella ei kuitenkaan ollut tässä tilanteessa tekemistä sen kanssa, että tie vei hallille. 

-Oltaisiin tultu joka tapauksessa, Niilo totesi, johon Joonas yhtyi. 

-Hyvä on ollut meininki, mutta vähän saisi olla vielä enemmän ihmisiä paikalla, Niilo sanoi. 

Jokereiden ja Severstalin välistä perjantai-illan ottelua saapui katsomaan 4855 katsojaa. Se on tähän mennessä toiseksi suurin yleisömäärä tällä kaudella. Jokainen, joka hallilla tuolloin lokakuun ensimmäisenä päivänä oli, voi varmasti yhtyä siihen, että tunnelmasta päätellen hallissa olisi ollut vähintään kaksi kertaa niin paljon ihmisiä kuin siellä todellisuudessa oli. Vaikka Jokereiden otteluissa on muutenkin saanut tottua siihen, että Eteläpäädyn kannustushuutoja kuuluu läpi ottelun tilanteesta huolimatta, tällä kertaa se ei tuntunut samalta. Se tuntui paremmalta. 

Jokin siinä tunnelmassa, joka Hartwall Arenalla vallitsi lokakuun ensimmäisenä päivänä oli erilaista, tietyllä tavalla erityisempää. En tiedä, johtuiko se siitä, että jossain alitajunnassa ajatteli, että tunnelma johtui rajoitusten purkamisesta. Varmasti myös sillä, miten Jokerit on alkukautensa pelannut on oma roolinsa siinä, miten paljon yleisöä tulee, mutta tässä tilanteessa uskon, että tunnelman loi jokin aivan muu. Tuntui siltä, kuin jokainen taputus ja kannustushuuto olisi syvimmillään ollut yleisön tapa sanoa Jokereille ‘’kiitos’’. 

-Ihan varmasti se vaikuttaa, miten Jokerit pelaa. Mä uskon silti enemmän siihen, että se ikävä, joka kaikilla on ollut vaikuttaa enemmän siihen, millaisen tunnelman yleisö luo, lähes 15 vuotta Jokereiden peleissä käynyt Kimi kertoi. 

Jokerit ja Severstal tarjosivat katsojille täydellisen kiekkoelämyksen. Peli itsessään oli juuri niin viihdyttävä kuin saattaa toivoa ja tunnelmaa hallissa on vaikea näin jälkikäteen edes kuvailla. Johtui se sitten rajoitusten purkamisesta tai Jokereiden käsittämättömän laadukkaasta pelistä, sellaista tunnelmaa jää janoamaan lisää. Joukkue yhdessä yleisön kanssa piti huolen siitä, että jokaisella hallilla olleella ihmisellä olisi syy tulla toistekin. 

Jokerit toivotti yleisön tervetulleeksi ja yleisö kiitti. Molemmat osapuolet tekivät osuutensa äärimmäisen näyttävästi. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022