Kivistölle komea rajapyykki – tässä lauantain kokoonpano

Tommi Kivistö pelaa 300. runkosarjaottelunsa jokeripaidassa, kun helsinkiläiset kohtaavat hallitsevan KHL-mestari Avangard Omskin tänään lauantaina. Maalilla torjuu Anders Lindbäck.

Kivistölle, 30, peli on siis 300:s Jokereissa, kun yhteen lasketaan SM-liigassa ja KHL:ssä pelatut runkosarjaottelut. Puolustaja debytoi edustusjoukkueessa kaudella 2009-10. Kivistö on Jokereiden historiassa 20:s pelaaja ja kahdeksas puolustaja, joka rikkoo 300 ottelun rajapyykin.

Anders Lindbäck on torjuntavuorossa lauantain huippuottelussa. Hyökkäys jatkaa samassa muotissa kuin torstain Kunlun Red Star -voitossa. Pakistossa Kivistö ottaa Alex Grantin paikan. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Nicklas Jensen ja Henrik Haapala, sairastumisen takia Henri Ikonen.

Jokerit on ottanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan neljä pistettä. Torstaina Kunlun Red Star kaatui vieraskaukalossa lukemin 6-5. Maaleja helsinkiläiset ovat tehneet nyt yhteensä 13, mutta omiin on mennyt 16 kiekkoa eli neljä per peli. Puolustuksen tiiveyttä testataan tänään kunnolla, sillä Avangard on neljän kentällisen mainio koneisto, jonka ylivoimapeli kuuluu sarjan parhaimmistoon.

Moskovan alueen Balashihassa vielä tämän kauden kotiottelunsa pelaava Avangard on aloittanut mestaruuden puolustamisen kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Pistepotit ovat tulleet TsSKA:n, Amurin ja Admiralin kustannuksella, tappio taas tuli Dynamo Moskovaa vastaan.

Jokerit on vieraillut Balashihassa kolmella viime kaudella ja aina pelit ovat venyneet jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun. Avangard on ollut kahdesti parempi jatkoilla, kun taas Jokerit otti toissa kaudella pisteet rankkareissa. Kaikkiaan kohtaamiset ovat KHL-aikana menneet voitoin 9-5 Avangardin hyväksi.

Tämän illan ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata discovery+-palvelun kautta Nuutti Vihtilän selostamana.

Jokereiden kokoonpano:

13 Julius Junttila – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Avangardin kokoonpano:

34 Peter Cehlarik - 9 Corban Knight - 65 Nail Jakupov
28 Sergei Toltshinski - 4 Nikolai Prohorkin - 23 Vladimir Brjukvin
15 Dmitri Shevtshenko - 91 Francis Paré - 19 Nikita Komarov
25 Pavel Dedunov - 29 Ilja Kablukov - 52 Vladimir Zharkov

66 Semjon Shistjakov - 67 Oliwer Kaski
74 Aleksei Jemelin - 22 Ville Pokka
41 Kirill Gotovets - 57 Maksim Gontsharov
24 Aleksei Solovjov

11 Simon Hrubec (94 Vasili Demtshenko)