Kivistö ja Moses merkkipaaluihin – kokoonpano Moskovassa

Jokerit kohtaa kahden ottelun vieraskiertueensa ensimmäisessä koitoksessa Dynamo Moskovan. Tommi Kivistö ja Steve Moses saavuttavat merkittävät virstanpylväät pelissä.

Kivistölle kamppailu on 200:s KHL:n runkosarjassa. Puolustaja on edustanut sarjassa Avtomobilistia ja Jokereita ja tehnyt 6+17=23 pistettä. Moses taas saa täyteen 200 ottelua jokeripaidassa runkosarjassa. Amerikkalainen on iskenyt 78+60=138 pistettä. Moses on vasta kolmas ulkomaalaispelaaja, joka ylittää 200 ottelun rajan Jokereissa. Edelliset olivat Otakar Janecky (355) ja Jeremy Dehner (213).

Jokereiden maalilla pelaa Janis Kalnins, joka palaa tolppien väliin kahden ottelun tauon jälkeen. Latvialaisvahti on torjunut 16 ottelussa 11 voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 92,6 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 2,12.

Kokoonpanoon paluun tekee pelikiellosta vapautuva Oliver Lauridsen. Karl Stollery taas on merkitty hyökkääjäksi nelosketjun laitaan. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Nicklas Jensen, Peter Regin, Marko Anttila, Tomi Mäki ja Eemeli Räsänen. Tuore hankinta Kristian Vesalainen ei pelaa, koska hänen pelilupansa ei ole kunnossa.

Jokerit lähtee illan otteluun viiden pelin pisteputkessa. Perjantaina joukkue joutui taipumaan Barysille Helsingissä voittomaalikilpailussa. Sitä ennen plakkariin oli kertynyt neljä peräkkäistä voittoa. Jokerit on läntisessä konferenssissa edelleen kolmantena.

Illan vastustaja Dynamo Moskova on lännessä yhdeksäntenä. Vaikean alkukauden ja valmentajavaihdon jälkeen peli on parantunut. Kahdeksasta viime pelistään Dynamo on voittanut viisi. Viimeksi lauantaina kaatui Severstal vieraskaukalossa luvuin 2-1.

Dynamo uudistui rajusti viime kauden jälkeen ja teki isoja satsauksia. Joukkueen suurimmat tähdet ovat aiemmin Severstalissa pelannut Dmitri Kagarlitski ja SKA:n väreissä nähty Vadim Shipatshjov. Suomalaisväriä tuovat puolustajat Juuso Hietanen ja Miika Koivisto. Heistä ensimmäinen pelaa jo kahdeksatta KHL-kauttaan, kun taas jälkimmäinen on ensimmäistä vuottaan sarjassa.

Dynamo ja Jokerit eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Viime kaudella keskinäiset välienselvittelyt menivät moskovalaisille, kun joukkue voitti kotonaan rankkareissa 2-1 ja Helsingissä varsinaisella peliajalla 1-0. Dynamo on ollut melkoinen peikko Jokereille viime vuosina, sillä helsinkiläiset ovat joutuneet nöyrtymään seitsemän kertaa putkeen sinipaitojen käsittelyssä. Voitot KHL-aikana ovat 8-2 Dynamon eduksi.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
48 Henri Ikonen – 65 Sakari Manninen – 25 Pekka Jormakka
84 Max Wärn – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
3 Karl Stollery – 22 Mika Niemi – 41 Antti Pihlström

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020