Kiusaako Dinamo kotonaan Jokereita?

Ex-jokerihyökkääjä Jere Karjalainen on tehnyt Dinamolle tällä kaudella 18 pelissä tehot 3+4=7.

Sunnuntain vastustaja Dinamo Riika on pelannut kolme ottelua sen jälkeen, kun Jokerit tyrmäsi joukkueen lukemin 8-0 Helsingissä pari viikkoa sitten. Latvialaisjoukkue on kuuden pisteen päässä playoff-viivasta.

Kaksi viikkoa sitten sunnuntaina Dinamolla oli murheellinen päivä Hartwall Arenassa. Mikään ei tahtonut onnistua ja Jokerit vuorostaan oli ääritehokas maalipaikoissaan. Lukemat 8-0 olivat tylyt, mutta Dinamo onnistui pesemään kasvonsa nopeasti.

Seuranneissa otteluissa joukkue on napannut kotonaan pisteen SKA:lta ja voittanut Dynamo Moskovan komeasti 4-1. Perjantaina tuli kuitenkin jälleen lunta tupaan, kun HK Sotshi haki pisteet Riiasta lukemin 3-0. Se oli viides kerta tällä kaudella, kun latvialaiset jäävät ottelussa ilman maalia.

Dinamo on läntisessä konferenssissa kymmenentenä 25 pelin saldolla 23 pistettä. Kahdeksantena eli pudotuspeliviivan yläpuolella oleva Spartak Moskova on yhden ottelun enemmän pelanneena kuuden pisteen päässä. Toivoa playoff-paikasta on siis edelleen paljonkin olemassa.

Juuri ennen edellistä Jokerit-ottelua pestinsä perhesyiden vuoksi jättänyt Sergei Zubov on nyt virallisesti korvattu valmennustiimiin koko kauden kuuluneella Valerijs Kulibaballa. Hän toimi Helsingissä vielä väliaikaisena päävalmentajana, mutta nyt pesti on vahvistettu kauden loppuun asti kestäväksi.

Dinamolla on ollut viime viikkoina loukkaantumishuolia, sillä sivussa ovat olleet maalivahti Matej Machovsky, puolustajat Kristaps Sotnieks ja Frank Corrado sekä hyökkääjät Aleksandr Protapovitsh ja Nikolajs Jelisejevs, joka on joukkueen paras maalintekijä. Lisäksi puolustaja Ralfs Freibergs on pelikiellossa.

Machovskyn ollessa sivussa ruotsalaisvahti Johan Mattsson kantaa torjuntavastuun. Suomalaishyökkääjät Jere Karjalainen ja Peter Tiivola kuuluvat Dinamon runkohyökkääjiin, mutta tehoja kaksikko ei ole viime peleissä saanut juuri aikaan. Tehojen osalta katseet kääntyvät erityisesti ykkösvitjaan, jossa kokeneen Lauris Darzinsin vierellä pelaavat tshekit Rudolf Cerveny ja Lukas Radil.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet KHL:ssä 26 kertaa ja voitot ovat helsinkiläisten eduksi 19-7. Edellisen kerran latvialaiset onnistuneet ottamaan voiton Jokereita vastaan helmikuussa 2019. Tämän jälkeen helsinkiläiset ovat vieneet seitsemän peräkkäistä keskinäistä kohtaamista nimiinsä. Sunnuntain ottelu on runkosarjan osalta tämän kauden toinen ja viimeinen kohtaaminen näiden kahden joukkueen välillä.

Ottelu Arena Rigassa alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Molemmille joukkueille peli on viimeinen ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa.

Dinamon kokoonpano 5.11. Sotshi-pelissä:

10 Lauris Darzins - 85 Rudolf Cerveny - 52 Lukas Radil
9 Hunter Shinkaruk - 74 Peter Tiivola - 19 Emile Poirier
26 Jere Karjalainen - 91 Daniels Berzins - 87 Gints Meija
15 Martins Karsums - 22 Filips Buncis - 98 Patriks Zabusovs

27 Oskars Cibulskis - 7 Kristaps Zile
2 Karlis Cukste - 24 Reece Scarlett
55 Patriks Ozols - 4 Nerijus Alisauskas
13 Gunars Skvorcovs

33 Johan Mattsson (31 Eriks Vitols)