Kierros käyntiin Siperiasta – tässä kokoonpano

Jokerit starttaa kolmen pelin vieraskiertueensa Sibir Novosibirskiä vastaan. Helsinkiläisten maalilla pelaa Janis Kalnins. Kokoonpanoon palaavat Henri Ikonen, Antti Pihlström ja Niklas Friman.

Jokerit kaatoi TsSKA Moskovan keskiviikkona komeasti 5-2 ja lähtee hyvällä itseluottamuksella vaikealle vieraskiertueelle. Anders Lindbäck pelasi kahdessa edellisessä kamppailussa ja nyt on jälleen Kalninsin vuoro saada torjuntavastuu. Jokerivahdit ovat pelanneet alkukauden kutakuinkin puoliksi hyvin tilastoin.

Kenttäpelaajien osalta kierrätys jatkuu, sillä joukkueen terveystilanne on hyvä. Ainoastaan Jakub Krejčík on loukkaantumisen vuoksi sivussa kolmesta seuraavasta ottelusta. Ikonen, Pihlström ja Friman hyppäävät kokoonpanoon, mikä tarkoittaa huilia Veli-Matti Savinaiselle, Saku Mäenalaselle ja Tommi Kivistölle. Julius Junttila on tervehtynyt pelikuntoon, muttei ole vielä tänään kehissä.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena, mutta pelannut 4-6 ottelua vähemmän kuin edellä olevat joukkueet. Helsinkiläiset ovat pelanneet tällä kaudella vasta neljä vieraspeliä, mutta niistä on tullut seitsemän pistettä eli vain kertaalleen joukkue on joutunut taipumaan ja silloinkin jatkoajalla.

Sibir on idässä yhdeksäntenä ja hävinnyt neljä viimeisintä peliään. Tämän päivän kamppailuun Harri Säterin, Jyrki Jokipakan, Juuso Puustisen ja Mikael Ruohomaan edustama seura pääsee levänneenä, sillä edellinen peli oli maanantaina. Tuolloin Torpedo oli kotonaan niukasti parempi luvuin 3-2.

Jokerit ja Sibir kohtasivat syyskuun lopussa Helsingissä ja tuolloin isännät ottivat 5-2-voiton. KHL:n runkosarjassa joukkueet ovat ottaneet yhteen 12 kertaa ja Jokerit on ollut parempi kahdeksassa ottelussa. Viime kauden vierailu Novosibirskiin tapahtui Suomen itsenäisyyspäivänä ja tuomisina oli maistuva 4-3-voitto Jesse Joensuun osumalla, joka syntyi vain reilu minuutti ennen loppua.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 13.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata VSport Jääkiekko -kanavalta ja Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 93 Peter Regin – 20 Eeli Tolvanen
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
50 Viktor Lööv – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021