Kiekko jäähän klo 15.00 Tallinnassa – tässä kokoonpano

Jokerit päättää 51-vuotisjuhlaviikonloppunsa Tondiraba Arenassa tänään klo 15.00 alkavassa ottelussa Severstal Tsherepovetsia vastaan. Helsinkiläisten maalissa pelaa Janis Kalnins.

Perjantain jännitysnäytelmässä helsinkiläiset nousivat kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta jatkoajalla 4-3-voittoon Spartak Moskovaa vastaan. John Norman ja Jesse Joensuu nostivat itsensä ensimmäisinä jokeripelaajina tällä kaudella kymmenen maalin kerhoon. He ovat jaetulla viidennellä sijalla KHL:n maalipörssissä. Steve Moses taas karisti pitkän maalittoman putken harteiltaan jatkoajalla.

Ryan Zapolski oli torjuntavuorossa perjantaina ja tänään tolppien väliin luistelee Janis Kalnins. Puolustuksessa Tommi Kivistö korvaa Viktor Löövin, joka on huilivuorossa. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat ruotsalaispakin lisäksi Tomi Mäki ja Henri Ikonen. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Peter Regin ja Eemeli Räsänen.

Perjantain voitto oli Jokereille neljäs peräkkäinen ja pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Joukkue on läntisessä konferenssissa kolmantena tasapisteissä toisena olevan ja yhden ottelun enemmän pelanneen SKA:n kanssa. Läntisen konferenssin kärkinelikko TsSKA, SKA, Jokerit ja Lokomotiv on neljän pisteen sisällä toisistaan. Viidentenä oleva Spartak on jäänyt nelossijasta yhdeksän pisteen päähän.

Sunnuntain vastustaja Severstal on lännessä 11:ntenä ja kärsinyt pahoista maalinteko-ongelmista. Siinä missä Jokerit on venyttänyt verkkoa eniten KHL:ssä 78 osumalla, on Severstal onnistunut 22 ottelussa vain 34 kertaa viimeistelyssä. Lukema on KHL:n pienin, joten maalinteon suhteen tänään kohtaavat taulukon ääripäät.

Yksi iso syy Severstalin vaisuuteen on loukkaantumisissa, sillä usea tärkeä pelaaja on ollut sivussa rivistä vamman takia. Joukkue on voittanut 12:sta viime pelistään vain kolme. Viimeksi tosin kaatui Traktor Tsheljabinsk puhtaasti 4-0 kotijäällä, joten parempi vire on kenties löytymässä.

Jokerit ja Severstal eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. KHL-aikana pelit ovat olleet tasaisia ja voitot ovat helsinkiläisten eduksi 5-3. Viime kaudella Jokerit voitti kummatkin kamppailut, kun Helsingissä luvut olivat 3-1 ja Tsherepovetsissa 3-2. Tällä kaudella joukkueet kohtaavat kaikkiaan neljä kertaa runkosarjassa.

Iltapäivän ottelu alkaa Tallinnassa klo 15.00. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit viidenteen peräkkäiseen voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
84 Max Wärn – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
44 Jesper Jensen – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019