Kiekko jäähän aikaisin aamulla – ”Tulee junnuturnaukset mieleen”

Joukkue valmistautui sunnuntain Kunlun-peliin lauantaina Shanghaissa jääharjoituksen kautta. Peli alkaa klo 9.00 Suomen aikaa, joten valmistautuminen poikkeaa hyvin paljon normaalista runkosarjapelistä.

Perjantain matkapäivä alkoi aamuvarhain Helsinki-Vantaalta lennolla Novosibirskin kautta Shanghaihin. Perillä hotellilla oltiin Suomen aikaa iltayhdeksältä, joten reilu puoli vuorokautta kestänyt matkustaminen vaati hyvät yöunet.

-Ensimmäistä kertaa Kiinassa, ihan siistiä, Kristian Vesalainen hymyili lauantain treenien yhteydessä.

-Pitkä reissupäivä, mutta itse sain nukuttua aika paljon koneessa. Siinä mielessä meni ihan mukavasti. Tämän päivän aikana on kuitenkin pikkaisen väsyttänyt, kun pimeä tulee niin nopeasti. Se on vähän uutta itselle, hän jatkoi.

Jokerit pyrkii pysymään vieraspelimatkoillaan Suomen ajassa, mutta nyt kelloja on siirretty parilla tunnilla. Yöunille mennään aikaisin illalla eli aamuyöstä paikallista aikaa. Ihan hetkeen ei Vesalainenkaan ole pelannut ottelussa, joka olisi startannut aamuyhdeksältä.

-Kyllä siitä aikaa on, joskus junnuna varmaan. Vähän tulevat ne ajat mieleen, kun piti aikaisin aamulla herätä ja lähteä turnauksiin. Ihan nasta nähdä, miten pystyy pelaamaan huomenna, hyökkääjä virnisti.

-Viideltä on aamupala eli kello soi varmaan 4.30. Ollaan aikaisin ylhäällä, niin saadaan päät ja kropat hereille. Tuskinpa peliin valmistautumisessa mitään ongelmia on, vaikka se alkaakin aikaisin.

Jokerit kohtaa kauden pisimmällä vieraskiertueellaan tuttuun tapaan Kunlunin, Admiral Vladivostokin ja Amur Habarovskin. Reissua edeltäneet kaksi tappiota lisäävät nälkää saada juna takaisin raiteilleen. Haaste on olosuhteet huomioon ottaen todella kova.

-Yritetään repiä pinnoja himaan täältä. Reissu on kuitenkin kokonaisuutena aika rankka eli hyvin pitää pelata, jos meinaa saada tuloksia. Kaikki pitää lyödä likoon, Vesalainen sanoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020