KHL:n varaustilaisuus pidetty

KHL:n jokavuotinen draft-tilaisuus pidettiin Moskovassa maanantaina. Jokerit poimi viisi pelaajaa, joiden oikeudet KHL:ssä ovat helsinkiläisseuran omaisuutta siihen asti, kunnes pelaajat täyttävät 29 vuotta.

Jokerit käytti omat varausvuoronsa lahjakkaisiin nuoriin pelaajiin, jotka ovat jo esiintyneet aikuisten sarjoissa. KHL:ssä heidän oikeutensa kuuluvat nyt helsinkiläisseuralle, joten jos siirto sarjaan tulee ajankohtaiseksi, he voivat ilman oikeuksien kauppaamista muualle edustaa ainoastaan Jokereita. KHL-oikeudet ovat voimassa 29 ikävuoteen asti, mikäli Jokerit täyttää KHL:n säännöissä olevat pykälät, kuten sopimustarjousten tekeminen pelaajille.

Alla ovat kaikki kevään 2016 varaustilaisuudessa Jokereihin varatut pelaajat:

1. kierros: Markus Nutivaara, puolustaja, Kärpät
Oululaislähtöinen 21-vuotias pakki teki tällä kaudella läpimurtonsa SM-liigassa Kärppien takalinjoilla. Hän iski 50 ottelussa 6+16=22 tehopistettä ja playoffseissa tehot 1+4=5 pelattuaan seitsemässä kamppailussa. Nutivaara teki kauden aikana myös debyyttinsä maajoukkueessa oltuaan Leijonien matkassa yhdessä EHT-turnauksessa. Hän saavutti Kärpissä SM-liigan pronssia ja CHL:n hopeaa. CHL:ssä Nutivaaran tehotilasto +11 oli sarjan paras. Puolustajalla on meriittilistallaan jo myös SM-liigan mestaruus viime keväältä.

2. kierros: Seth Griffith, hyökkääjä, Boston Bruins
Kanadalainen 23-vuotias hyökkääjä teki tuhojaan tällä kaudella AHL:ssä. Hän oli Providence Bruinsin riveissä sarjan pistepörssin kakkonen tehtyään 57 pelissä tehot 24+53=77. Griffith valittiin niin sarjan tähdistöotteluun kuin All Star -kentälliseen. Hän pelasi kauden aikana myös neljä NHL-ottelua Bostonin paidassa. Kausi oli pienikokoiselle hyökkääjälle toinen Bruinsin organisaatiossa. Yhteensä hän on pelannut 34 NHL-peliä. Juniorivuotensa Griffith päätti kahteen OHL:n mestaruuteen London Knightsin riveissä.

3. kierros: Vincent Hinostroza, hyökkääjä, Chicago Blackhawks
22-vuotias hyökkääjä pelasi tällä kaudella ensimmäisen vuotensa ammattilaisena. Hän debytoi NHL:ssä Chicago Blackhawksin riveissä seitsemässä ottelussa. AHL:ssä Rockfordin paidassa 66 ottelussa syntyivät tehot 18+33=51. Hinostroza pelasi myös Yhdysvaltain MM-joukkueessa, joka sijoittui neljänneksi Venäjällä pelatuissa kisoissa. Hyökkääjällä on maajoukkuekokemusta myös juniorivuosiltaan, sillä hän kuului USA:n MM-joukkueeseen alle 20-vuotiaiden kisoissa kaudella 2013-14.

4. kierros: Petteri Lindbohm, puolustaja, St. Louis Blues
Jokereista maailmalle lähtenyt Lindbohm on pelannut kaksi viime kautta St. Louis Bluesin NHL-organisaatiossa ja saanut tililleen 23 ottelua maailman kovimmassa liigassa. AHL:ssä kovaotteinen puolustaja on pelannut 96 kamppailua. Lindbohm teki debyyttinsä Jokereiden edustusjoukkueessa kaudella 2012-13 SM-liigassa. Hän pelasi kahden kauden aikana 72 ottelua, joista osan lainalla Ässissä, kunnes siirtyi Pohjois-Amerikkaan. Jokereiden junioreissa Lindbohm saavutti Nuorten SM-liigan hopeaa kaudella 2011-12. Bluesissa palkintokaappiin lisättiin B-nuorten kulta ja A-nuorten hopea.

5. kierros: Kalle Kossila, hyökkääjä, San Diego Gulls
Myös Kossila omaa Lindbohmin tapaan jokeritaustaa. Hyökkääjä esiintyi muutaman vuoden helsinkiläisseuran junioreissa, kunnes siirtyi Bluesiin B-nuorissa. Jokereissa erinomaisena luistelijana tunnettu Kossila voitti C-nuorten SM-kultaa ja Bluesissa B-nuorten mestaruuden. Neljä viime kautta Kossila on pelannut St. Cloudin yliopistojoukkueessa, jossa voitti NHCH-konferenssin mestaruuden tällä kaudella. Samalla hän teki debyyttinsä ammattilaissarjoissa pelattuaan loppukauden San Diego Gullsin AHL-joukkueessa.