KHL:n tiedote koskien loppukauden otteluohjelmaa

KHL piti tiistaina 11. tammikuuta kokouksen seurojen edustajien kanssa koskien kuluvaa kautta. Koronavirustapaukset ovat nousussa ja otteluita on jouduttu viime päivinä siirtämään useita.

KHL:ssä on tällä hetkellä 126 positiivista testitulosta, joista 97 pelaajilla. Avtomobilist, Salavat Julajev, Dinamo Riika ja Torpedo ovat joutuneet siirtämään otteluitaan. Kaikkiaan tammikuussa on tähän mennessä jätetty pelaamatta 14 ottelua, joista yhdelle on löydetty uusi pelipäivämäärä.

KHL on tehnyt erilaisia suunnitelmia runkosarjan päättämiseksi. Näitä ovat olleet ottelumäärän vähentäminen tai vain pudotuspelipaikoista taistelevien joukkueiden otteluiden pelaaminen. Nämä ratkaisut eivät kuitenkaan liigan mielestä olisi olleet urheilullisesti kestäviä. Näin ollen KHL päätti, että runkosarja pelataan täysimittaisena loppuun.

KHL ehdotti seuroille, että pudotuspelien otteluohjelmaa muutetaan, jotta runkosarjan siirretyt ottelut saadaan pelattua. Pelejä on mahdollista pelata myös olympiatauon aikana, mutta vain jos molemmat joukkueet siihen suostuvat. Jos suurin osa siirretyistä otteluista pystytään pelaamaan olympiatauon aikana, KHL harkitsee pudotuspelien otteluohjelman sällyttämistä ennallaan.

Ennen olympiataukoa kalenterissa olevat ottelut viedään läpi vain, jos seuroissa vallitseva terveystilanne on vakaa eivätkä tartuntamäärät merkittävästi nouse.

Suurin osa seuroista kannatti KHL:n ehdotusta. Lopullinen päätös otteluohjelmasta ja siirretyistä otteluista hyväksytään 23. tammikuuta jälkeen, kun KHL:n olympiatauko alkaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022