KHL:n tehokkaimmat suomalaiset kohtaavat illalla

Sakari Manninen ja Miro Aaltonen jakavat suomalaisten KHL-pörssin kärkipaikan ennen tämän illan ottelua. Kummankin alkukausi on sujunut lennokkaassa vireessä.

Manninen, 26, pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä ja Jokereissa. Hyökkääjä on iskenyt 14 peliin 7+7=14 pistettä ja on niillä helsinkiläisjoukkueen tehokkain pelaaja. Maanantain voitossa Dinamo Minskistä Manninen osui kerran itse ja alusti syötöllään yhden helsinkiläisten maaleista. Neljään viime otteluun hyökkääjä on nakutellut 3+4=7 pistettä.

Aaltonen, 25, oli maanantaina isossa roolissa, kun Vitjaz haki 3-2-jatkoaikavoiton Sotshista tekemällä kaksi maalia. Joensuulaislähtöinen hyökkääjä pelaa toista kauttaan KHL:ssä ja on tehnyt 14 peliin 6+8=14 pistettä. Viime kaudella Aaltonen edusti Toronto Maple Leafsin organisaatiota, jossa hän voitti AHL-mestaruuden saman kaupungin Marliesin riveissä.

Mannisella ja Aaltosella on myös yhteistä historiaa, sillä kaudella 2015-16 he edustivat Lauri Marjamäen luotsaamaa Oulun Kärppiä loppukaudesta, jolloin Manninen liittyi seuraan HPK:sta. Liukkaat hyökkääjät auttoivat Kärpät SM-liigan pronssille. Kauden jälkeen Aaltonen siirtyi Vitjaziin ja Manninen palasi HPK:hon.

Kumpikin hyökkääjä on pelannut urallaan kertaalleen MM-kisoissa ja Manninen viime kaudella myös olympialaisissa. Hyvä alkukausi on nostanut molemmat varmasti korkealle nykyisen Leijona-luotsi Jukka Jalosen papereissa, kun mietitään marraskuun Karjala-turnausta ja ensimmäisiä ensi kevään MM-näyttöjä.

Keskiviikon ottelu läntisen konferenssin kolmosen ja seiskan Vitjazin välillä alkaa klo 18.30 Hartwall Arenassa. Liput otteluun hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon! 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020