KHL tuo lisää resursseja juniorityöhön

Jokereiden edustusjoukkueen siirtyminen KHL:ään kaudeksi 2014-15 vaikuttaa seuran juniorityöhön positiivisella tavalla. Puheenjohtaja Hjallis Harkimo otti juniorityön tärkeyteen kantaa mittavassa videohaastattelussa, joka julkaistiin keskiviikkona.

-KHL antaa meille paremmat resurssit kehittää juniorityötä. Nyt meillä on vielä suurempi intressi saada kasvatettua omia junnuja KHL-pelaajiksi, Harkimo sanoi.

-Meillä on jo nyt hyvät juniorit, mutta valmennusta ja koko organisaatiota pitää kehittää tulevaisuudessa, jotta saisimme imettyä seuraan enemmän junioreita ja jotta he olisivat entistä parempia.

Edustusjoukkue koostuu jatkossakin pääosin suomalaisista pelaajista. Puheenjohtaja Harkimo säilyttää osake-enemmistönsä seurassa, vaikka Hartwall-areenan ostaneet venäläis-suomalaiset Gennadi Timtshenko ja Rotenbergin perhe lunastaisivatkin osuuden myös Jokereista myöhemmin.

Harkimo korostaa, että Jokerit edustaa KHL:ssä paitsi Helsinkiä myös Suomea. Juniorit pelaavat jatkossakin kotimaassa Suomen jääkiekkoliiton alaisia sarjoja.

-Juniorit pelaavat A-nuoria myöten Suomessa Jääkiekkoliiton alaisia sarjoja. Emme missään tapauksessa lähde Venäjälle tai muuallekaan pelaamaan. Sinne menee vain edustusjoukkue, Harkimo vahvisti.

Tällä hetkellä Jokerit tekee miesten tasolla yhteistyötä Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kanssa. Ennen KHL-ajan alkua mietitään tarkasti niitä mahdollisuuksia, joita nuorille pelaajille pitää tarjota A-nuorten ja KHL-joukkueen välille.

-Totta kai joudumme katsomaan sitä askelmaa, minkä juniorit tekevät A-nuorten jälkeen. Menevätkö he ennen KHL:ää Mestikseen vai onko meillä jokin muu mahdollisuus sen suhteen, Harkimo kertoi.

-Meidän pitää olla valmiita kehittämään pelaajia 6-vuotiaista siihen asti, kun he astuvat KHL:ään. Meidän pitää löytää heille tie sinne, Jokereiden tie KHL-pelaajaksi.

Jarmo Kekäläisen johdolla Jokereiden junioripuolta alettiin kehittää entistä tiiviimmin. Viime vuosina on otettu merkittäviä askeleita eteenpäin. Siksi Harkimo onkin varma, että kehitystä pystyy uusien resurssien ja osaavien ihmisten ansiosta saamaan aikaan KHL-tasolle asti.

-Junnupuoli on mennyt eteenpäin ja sen pitää mennä vielä enemmänkin. Tämän päivän resurssit eivät ratkaise junnupolkuamme, vaan meidän pitää pystyä tehostamaan sitä entisestään. Siihen satsaamme tulevaisuudessa ja se on yksi tärkeimmistä asioita meille, Harkimo sanoi ja uskoi vahvasti, että Jokerit onnistuu tavoitteessaan.

-En näe siihen mitään syytä miksi emme pystyisi tuottamaan KHL-pelaajia. Totta kai pystymme siihen. Jostainhan KHL-pelaajatkin ovat lähtöisin.