KHL arvioi seurat: Jokerit toisena!

KHL on arvioinut sarjassa pelaavat seurat muun muassa urheilullisen menestyksen, palkkarakenteen ja yleisön suosion perusteella. Jokerit on listalla hienosti toisena!

KHL haluaa tehostaa toimintaansa, alentaa palkkakuluja ja tehdä liigasta tasaisemman tulevina vuosina. Tähän liittyen joukkuemäärä aiotaan pudottaa 24:ään tulevan kauden jälkeen. Kolme viime kauden ajalta kerätyn datan perusteella KHL on asettanut seurat paremmuusjärjestykseen. Arviointia jatketaan tulevalla kaudella ja ensi keväänä sarjasta on tarkoitus pudottaa kolme heikoiten tässä kriteeristössä pärjäävää joukkuetta.

Jokerit rankattiin peräti toiselle sijalle heti kaksi mestaruutta kolmen viime kauden aikana voittaneen SKA Pietarin jälkeen. Helsinkiläisseura on siis KHL:n mittapuulla pystynyt parempaan suoritukseen kuin kolminkertainen runkosarjavoittaja TsSKA Moskova sekä itäisen konferenssin mahtiseura Metallurg Magnitogorsk, jotka ovat listalla seuraavina.

Arviointiperusteita on yhteensä kahdeksan. Ensimmäisenä tulee urheilullinen menestys, jonka seura on saavuttanut KHL:ssä kolmen viime kauden aikana. Toisena tulevat palkkakustannukset, jotka suhteutetaan saavutettuun menestykseen kaukalossa. Lisäksi valtion tai valtio-omisteisten yritysten tuki sekä palkanmaksussa tapahtuneet myöhästymiset ovat arviota heikentäviä tekijöitä.

Arviointi jatkuu eri mittareihin suosioon yleisön keskuudessa. Pisteitä kertyy kotihallin kapasiteetista sekä täyttöasteesta KHL-otteluissa. KHL on laskenut, että sarjassa täyttöaste on 78 prosenttia kolmen viime kauden aikana. Jokerit on SKA Pietarin ja Dinamo Minskin jälkeen kerännyt kolmanneksi eniten yleisöä otteluihinsa.

Tv-näkyvyys on KHL:lle myös tärkeä osa arviointia. Liiga on laskenut, millaisen suosion eri joukkueet ovat kolmen vuoden aikana keränneet eli kuinka usein heidän pelejään on näytetty televisiossa ja millaisia tuotot ovat olleet näistä lähetyksistä. Viimeisenä kohtana arvioinnissa on paikallisen markkinan potentiaali tarkoittaen joukkueen kotikaupungin ja lähialueiden asukaslukua sekä kuinka helposti yleisöllä on mahdollisuus päästä otteluihin.

KHL on luonut seitsemän vuoden strategian, jonka tavoitteena on tehdä liigasta yhä vahvempi vuoteen 2023 mennessä. Tavoitteena on muun muassa kasvattaa tv-yleisöä 30 prosentilla. KHL-pelejä näytetään tällä hetkellä 33 eri maassa ja on mahdollista, että näistä maista sarjaan liittyy uusia joukkueita. Tämän myötä KHL laskee, että tv-oikeuksista saadut tulot voivat kasvaa 37 prosentilla vuoteen 2023 mennessä.

KHL korostaa, että joukkuemäärän vähentäminen 24:ään tehdään urheilullisin ja taloudellisin perustein. Kun liigassa pelaa vähemmän joukkueita, myös otteluohjelman tekemiseen saadaan enemmän joustavuutta.

Seurojen markkinointi- ja mainostulojen arvioidaan kasvavan näiden päätösten myötä noin 79 miljoonalla eurolla per vuosi. Suoraa ja epäsuoraa tukea valtiolta vähennetään. Tällä hetkellä seurojen saamat markkinointi- ja mainostulot ovat noin kymmenen prosenttia niiden budjeteista. Tämän luvun KHL aikoo nostaa tulevan seitsemän vuoden aikana 25:een.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021