Ketjumuutoksia maanantain peliin

Jokerit tekee ketjumuutoksia, kun joukkue kohtaa Spartak Moskovan toisen kerran kolmen päivän sisään. Myös maalivahti vaihtuu lauantailta, sillä Anders Lindbäck on torjuntavuorossa.

Spartak nousi kahden maalin takaa 4-2-voittoon lauantaina Hartwall Arenassa ja antoi Jokereille hyvän opetuksen. Helsinkiläisillä on revanssin paikka Moskovassa 26 metriä kapeassa Megasport Arenan kaukalossa. Pelillisesti Jokerit oli edellisessä kohtaamisessa edellä, mutta kärsivällisesti puolustanut ja paikkojaan kytännyt Spartak haki lopulta pisteet tylyllä tavalla.

Lindbäck on kahden pelin jälkeen tolppien välissä ja myös ketjuihin valmennusjohto tekee muutoksia. Henri Ikonen nousee kokoonpanoon ja pelaa Jordan Schroederin ja Teemu Turusen kanssa. Veli-Matti Savinainen ja John Norman siirtyvät Brian O’Neillin rinnalle ja kolmosessa Markus Hännikäinen ja Kalle Kossila saavat laidalleen Iiro Pakarisen.

Nicklas Jensen ei ole henkilökohtaisen syyn vuoksi mukana kahden pelin vieraskiertueella. Loukkaantumisten vuoksi sivussa jatkavat Philip Holm ja Henrik Haapala. Tuore vahvistus Vitali Menshikov liittyy joukkueen vahvuuteen Spartak-pelin jälkeen ja harjoittelee ensimmäistä kertaa uudessa seurassaan tiistaina Jaroslavlissa.

Jokerit lähtee uuteen viikkoon edelleen läntisen konferenssin kärkipaikalta. Yhden ottelun enemmän pelannut TsSKA Moskova on kuitenkin noussut tasapisteisiin helsinkiläisten kanssa. Länsi on muutenkin ääritasainen, sillä eroa kuudenteen sijaan ja Lokomotiviin on ainoastaan viisi pistettä.

Spartak on seitsemäntenä kahdeksan pisteen päässä Jokereista. On mielenkiintoista nähdä, muuttaako joukkue pelisuunnitelmaansa kotikaukalossa vai hallitseeko Jokerit jälleen kiekkoa valtaosan ajasta. Kykyä kiekolliseen peliin moskovalaisilta löytyy ja vastaiskujen kanssa punakeltaiset saavat jälleen olla tarkkoina.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Spartakin kokoonpano: 

52 Sergei Shirokov – 21 Jori Lehterä – 93 Aleksandr Hohlatshjov
96 Jake Virtanen – 14 Emil Pettersson – 19 Ivan Drozdov
18 Dmitri Kugrishev – 22 Danila Kvartalnov – 39 Nikolai Tshebikin
71 Aleksandr Avtsin – 98 Igor Shvirjov – 10 Ilja Baranov

55 Dmitri Vishnevski – 32 Semjon Rutshkin
15 Jakub Jerabek – 57 Aleksandr Nikishin
28 Aleksandr Brintsev – 34 Jegor Savikov
61 Nikita Sokolov – 25 Oleg Jevenko

84 Aleksei Krasikov (29 Oscar Dansk)