Kestääkö kotivire idän kakkosta vastaan?

Itäisessä konferenssissa toisena oleva Avangard Omsk lähti kauteen haastavista asetelmista. Nimivahvan ryhmän riveissä nähdään useita huippuvahvistuksia, jotka ovat täyttäneet roolinsa kauden ensimmäisellä puoliskolla.

Seitsemän peräkkäistä kotiottelua voittanut Jokerit saa kovan haasteen keskiviikkona, sillä Avangard on hävinnyt kauden 13 vieraspelistään ainoastaan kolme ja jäänyt tyystin ilman pisteitä kahdesti. Parempaan noteeraukseen ovat pystyneet ainoastaan TsSKA Moskova ja Avtomobilist Jekaterinburg.

Stanley Cup -voittaja Bob Hartley otti ohjat Avangardissa ennen kauden alkua. Urallaan myös AHL:n ja Sveitsin mestaruuksia päävalmentajana juhlinut 58-vuotias kanadalainen on piiskannut joukkueensa erinomaiseen iskuun ensimmäisellä KHL-kaudellaan. Hartleylla on käytössään nimivahva kokoonpano, jonka hän on saanut pelaamaan tehokkaasti yhteen.

Lähtökohdat kauteen eivät olleet optimaaliset, sillä Avangard joutui evakkoon kotihallistaan ja -kaupungistaan. Moskovan Balashiha-hallissa ainakin tämän kauden pelaava joukkue ei ole päässyt omien faniensa eteen, mutta kaukalossa tulos on ollut tuhoisaa. Itäisen konferenssin kakkostila hirmuvireisen Avtomobilistin takana on osoitus hyvästä työstä.

Menestyksen perustana on ollut pitävä peräpää, sillä Avangard on päästänyt neljänneksi vähiten maaleja KHL:ssä ja myös alivoimapeli on ollut neljänneksi tehokkainta koko sarjassa. Karri Rämön loukkaannuttua kesällä ykkösvahdin tontin on lunastanut isokokoinen Igor Bobkov, joka on pelannut suurimman osan otteluista.

Puolustuksessa maajoukkuepakki Ville Pokka saa hyvin vastuuta, mutta myös leveyttä riittää, sillä kapteeni Jevgeni Medvedev, Maksim Tshudinov sekä NHL:stä siirtyneet Cody Franson ja Aleksei Jemelin ovat erinomaisia pelaajia. He saavat kiekon liikkeelle ja pystyvät kokemuksensa ja pelinlukutaitonsa ansiosta pelaamaan korkealla tasolla illasta toiseen.

Hyökkäyksessä seuraan SKA:sta palannut Sergei Shirokov on ollut vastustajille maanvaiva. Jo 14 osumaa nakuttanut 32-vuotias maajoukkuepelaaja on KHL:n maalipörssissä jaetulla kärkipaikalla. Vertailun vuoksi Jokereiden paras maalintekijä John Norman on osunut kahdesti vähemmän ja on tilastossa sijalla 13.

Shirokov pelaa samassa ketjussa Denis Zernovin ja Ilja Mihejevin kanssa. Heistä jälkimmäinen on 24-vuotiaana nousemassa KHL:n tähtipelaajien katraaseen. Mihejev on 190-senttinen, hyvin liikkuva hyökkääjä, jonka kädet jauhavat kiekkoa tehokkaasti. Verkko on heilunut 11 kertaa tällä kaudella.

Kesken kauden Sveitsistä hankittu Viktor Ståhlberg, kanadalainen David Desharnais ja TsSKA:sta siirtynyt Kirill Petrov muodostavat toisen tehokkaan ketjun. Avangardilla on leveä materiaali myös hyökkäyksessä, joten Jokerit saa onnistua koko joukkueen voimin keskiviikkona pimentääkseen siperialaisryhmän.

Jokerit ja Avangard eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Viime kaudella helsinkiläiset ottivat voiton niin Hartwall Arenassa kuin Omskissa lukemin 3-0 ja 3-1. Kaikkiaan KHL-aikana Avangard on ollut Jokereita parempi voitoin 5-3.

Keskiviikon huippuottelu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020