Kennedy loppukauden sopimukseen

Jokerit ja Tim Kennedy ovat sopineet amerikkalaishyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa loppukaudella 2015-16.

Kennedy, 29, pelasi tämän kauden ensimmäisen puoliskon toisen KHL-joukkueen Neftehimik Nizhnekamskin riveissä. Hyökkääjälle pelit olivat seurajoukkuetasolla ensimmäiset Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Kennedy teki 29 ottelussa 1+4=5 tehopistettä ja hän jätti seuran joulukuun alussa.

Ennen tätä kautta Kennedy pelasi seitsemän kautta NHL:ssä ja AHL:ssä. Hänellä on vyöllään 164 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 15+24=39 tehopistettä. Kennedy on edustanut maailman kovimmassa sarjassa Buffalo Sabresia, Florida Panthersia, San Jose Sharksia ja viimeisimpänä Phoenix Coyotesia, jonka riveissä pelasi toissa kaudella 37 ottelua pistein 2+6=8.

AHL:ssä Kennedy on pelannut urallaan 335 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 71+196= 267 tehopistettä. Viime kaudella Kennedy edusti Hershey Bearsia ja oli joukkueen tehokkain pelaaja lukemilla 11+48=59.

-Kennedy on taitava pelaaja, jolla on erinomainen pelikäsitys. Hänellä on kokemusta kovista peleistä NHL:stä ja AHL:stä asti ja uskomme, että hänestä on iso apu joukkueellemme. Hän tuo lisää ratkaisuvoimaa hyökkäyspeliimme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Ammattilaiskaukaloihin Kennedy nousi arvostetun Michiganin osavaltion yliopistojoukkueen kautta. Kaudella 2006-07 Kennedy pääsi juhlimaan Yhdysvaltain yliopistomestaruutta ja pelasi opinahjossaan kaikkiaan kolme kautta ennen siirtymistä Buffalo Sabresin organisaatioon.

Hyökkääjä on pelannut urallaan myös Yhdysvaltain maajoukkueessa. Hän kuului maansa MM-kisamiehistöön keväällä 2010 Saksassa pelatussa turnauksessa.

Kennedy saapuu Suomeen alkuviikosta, muttei pelaa vielä maanantain ottelussa Medvescakia vastaan. Hän tehnee jokeridebyyttinsä Moskovassa 22. joulukuuta, jolloin Jokerit kohtaa vierasottelussa Spartakin.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021