Kekäläinen NHL-seuran GM:ksi

Jokereiden liigajoukkueen toimitusjohtajana kesästä 2010 toiminut Jarmo Kekäläinen siirtyy NHL-seura Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajaksi eli General Manageriksi. Kekäläinen, 46, aloittaa uudessa tehtävässään välittömästi.

Jokereiden liigajoukkueen toimitusjohtajana kesästä 2010 toiminut Jarmo Kekäläinen siirtyy NHL-seura Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajaksi eli General Manageriksi. Kekäläinen, 46, aloittaa uudessa tehtävässään välittömästi.

-Haluan kiittää Columbus Blue Jacketsia saamastani mahdollisuudesta. Odotan innolla, että pääsen aloittamaan työt, Kekäläinen sanoi.

-Samalla haluan kiittää Jokereita ja puheenjohtaja Hjallis Harkimoa yhteisestä ajastamme. Hjallis on ollut sanojensa mittainen mies ja kaikki asiat ovat menneet juuri niin kuin on sovittu – myös tässä tapauksessa. Hän ei ollut millään tavallaan esteenä lähdölleni, vaan vilpittömästi iloinen puolestani. Minulle se oli tärkeä ja hieno asia, Kekäläinen jatkoi.

Jokereissa Kekäläinen kehitti kokonaisvaltaisesti koko seuraa liigajoukkueesta junioreihin. Viime kaudella Jokerit palasi SM-liigassa mitalikantaan viiden vuoden tauon jälkeen saavuttamalla pronssia. Tällä hetkellä joukkue johtaa runkosarjaa, kun yhdeksän ottelua on pelaamatta.

Junioritoimintaa on kehitetty Kekäläisen johdolla. Seurassa on kahden vuoden ajan työskennellyt valmennus- ja junioripäällikkö sekä eri ikäluokkien vastaavat. Tavoitteena on ollut luoda seuraan kestävät rakenteet ja pitkäjänteiset suunnitelmat, joiden avulla on pyritty tekemään Jokereiden junioreista koko maan parhaimmistoa.

-Haluamme kasvattaa nuorista maailman huippupelaajia, Kekäläinen ilmoitti nimityksensä yhteydessä toukokuussa 2010.

-Haluan tästä sellaisen seuran, jossa voi unelmoida suuria ja puhua siitä ääneen. Silloin saa kaverit paremmin sitoutettua toimintaan.

Viime kesänä NHL:n varaustilaisuudessa kuulutettiin neljän jokeripelaajan nimi. Teuvo Teräväinen (Chicago Blackhawks), Joonas Korpisalo (Columbus Blue Jackets), Esa Lindell (Dallas Stars) ja Petteri Lindbohm (St. Louis Blues) olivat varattujen joukossa ja ovat yksi osoitus Jokereiden juniorityön laadusta.

Tämän kauden alussa liigajoukkue kärsi lukuisista loukkaantumisista, mutta pelaajia ei hankittu ulkopuolelta. Omat nuoret täyttivät paikkansa ja pelasivat ennakkoluulottomasti SM-liigapelejä. Kynnys nuorten peleistä SM-liigaan siirtymiseen on madaltunut. Osaltaan tähän on auttanut myös Kiekko-Vantaan kanssa tehty yhteistyö, joka syntyi Kekäläisen aikana.

Ennen siirtymistään Jokereihin Kekäläinen työskenteli NHL-seurojen Ottawa Senatorsin ja St. Louis Bluesin palveluksessa. Bluesissa hän toimi vuosina 2002-2010, joista viimeiset vuodet seuran varatoimitusjohtajana ja pelaajatarkkailun johtajana.

Jokerit kiittää Jarmo Kekäläistä arvokkaasta työstä koko seuran hyväksi ja toivottaa hänelle parasta mahdollista onnea tuleviin haasteisiin!