Kaukoidän kiertue käyntiin – tässä torstain kokoonpano

Jokerit aloittaa kauden pisimmän vieraskiertueensa Habarovskista, jossa kiekko putoaa jäähän klo 12.00 Suomen aikaa tänään torstaina. Amur-pelissä maalilla pelaa Anders Lindbäck, kokoonpanoon palaavat Alex Grant ja Julius Junttila.

Helsinkiläiset pelasivat edellisen ottelunsa sunnuntaina, kun Dinamo Riika kaatui Hartwall Arenassa peräti 8-0. Tasaisessa läntisessä konferenssissa Jokerit on toisena neljä pistettä perässä SKA Pietaria, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

Pitkä liki 12 tunnin lentomatka välilaskuineen Habarovskiin taitettiin keskiviikkona. Joukkue saapui pelipaikkakunnalle Suomen aikaa kuuden jälkeen ja siirtyi hotellille. Sisäistä kelloa on siirretty pari tuntia taaksepäin, jotta valmistautuminen aikaisin pelattaviin otteluihin saataisiin optimaalisemmaksi. Torstaina herätyskellot pirisivät klo 6.00.

Kokoonpanoon Jokerit tekee kaksi muutosta, kun loukkaantumisista toipuneet Grant ja Junttila palaavat takaisin tositoimiin. Pienestä flunssasta välipäivinä kärsinyt Tommi Kivistö on toipunut pöpöstä, mutta huilaa tänään. Reissussa mukana ovat myös hyökkääjät Jesse Joensuu ja Henri Ikonen.

Päivän vastustaja Amur on itäisessä konferenssissa kymmenentenä tasapisteissä kolmen muun joukkueen kanssa. Habarovskin ylpeys pelasi viimeksi tiistaina, jolloin kotikaukalossa tuli niukka 3-4-rankkaritappio TsSKA:lle. Edellisessä pelissä oli kaatunut Dinamo Minsk luvuin 3-0.

Amur on erinomainen kotijoukkue, joka pienessä 26 metriä leveässä kotikaukalossaan pystyy aiheuttamaan harmaita hiuksia kenelle tahansa. Jokeritkin on joutunut kokemaan Habarovskin haastavuuden, sillä kahdelta viime vierailulta tulos on ollut tyly 1-4-tappio. Kaikkiaan joukkueet ovat KHL:ssä kohdanneet 13 kertaa ja voitot ovat Jokereille 9-4.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 12.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Kamppailun selostaa Nuutti Vihtilä.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)