Kauden pisin vieraskiertue käyntiin - "Lähdetään nauttimaan peleistä"

Neljä peliä ja liki 16 000 kilometriä matkustamista. Näistä koostuu kauden pisin vieraskiertue, joka on jo hyvässä vauhdissa.

Joukkue kokoontui maajoukkuetauon jälkeen maanantaina Helsingissä. Jääharjoituksen jälkeen oli aika suunnata lentokentälle, jossa Finnairin kone odotteli jälleen kerran pelaajia. Edessä oli pitkä lento Novosibirskin kautta Pekingiin, jossa pelataan keskiviikkona.

Saku Mäenalaselle kausi on ensimmäinen KHL:ssä. Tauon hän käytti lepäämiseen kotipuolessa Oulussa ja on nyt valmis uransa toistaiseksi pisimpään rundiin – avoimin mielin.

-Pääsi vähän lataamaan akkuja, enkä ihan hirveästi tehnyt mitään. Teki hyvää käydä pitkästä aikaa kotona. Nyt on virtaa taas pelata ja reissata, hyökkääjä hymyili.

-Mukava on lähteä Kiinaan, jossa en ole koskaan ennen käynyt. Mielenkiinnolla odotellaan, mitä reissu tuo tullessaan. Mukava on matkustaa hyvien äijien kanssa ja lähteä taas pelaamaan kovia pelejä, hän jatkoi.

Jesse Joensuu pelaa viidettä kauttaan Jokereissa ja on jo neljä kertaa vieraillut Venäjän Kaukoidässä. Kolmesti hän on pelannut myös Kiinassa joko Pekingissä tai Shanghaissa, joissa Kunlun Red Star on pitänyt majaansa seurahistoriansa ensimmäiset vuodet.

Joensuu tietää tarkalleen, millainen rasitus pelaajia odottaa. Joukkue pysyy Suomen ajassa, joten ottelut pelataan sisäisen kellon mukaan aamulla tai puolilta päivin. Pelien jälkeen edessä on lento seuraavaan paikkaan, joten lepäämiseen jäävä aika pitää käyttää maksimaalisesti hyväksi.

-Ei sitä rasitusta oikein ikinä tässä vaiheessa vielä tajuakaan, Joensuu hymähti ennen lähtöä.

-Ollaan vain menossa pelaamaan neljä peliä, mutta esimerkiksi Kiinassa pelin jälkeen odotellaan jonkin aikaa lentoa ja ollaan Vladivostokissa heidän aikaansa aikaisin aamulla. Kyllä siinä pää ja kroppa menee vähän sekaisin, mutta onneksi näitä reissuja ei ole kuin yksi vuodessa, hän totesi.

Voittaminen ja häviäminen korostuvat pitkällä kiertueella entisestään. Voittamalla ottelut kaikki muu ympärillä muuttuu hieman helpommaksi, tappiot taas saavat olon kropassa tuntumaan hitusen raskaammalta.

Joensuu koki joukkueen kanssa talvella 2017, miltä tuntui hävitä niin Kiinassa, Vladivostokissa kuin Habarovskissa. Toisaalta seuraavana syksynä Jokerit voitti kaikki ottelunsa näissä paikoissa ja sai rutkasti ylimääräistä energiaa palautumiseen.

-Se reissu oli ihan huikea. Voittamalla pelit matkustaminenkaan ei tunnu niin raskaalta. Kun voitettiin kaikki ottelut, tuntui jopa aika iisiltä, vaikkei se sitä todellisuudessa tietenkään ollut, hyökkääjä kertoi.

Ensimmäinen koetinkivi on Kunlun Red Star, joka luottaa pohjoisamerikkalaiseen osaamiseen. Jokerit pääsi Pekingiin Suomen aikaa varhain tiistaina, joten pelaajilla on yli vuorokausi aikaa valmistautua h-hetkeen. Kiekko putoaa jäähän keskiviikkona klo 13.30 Suomen aikaa.

Joensuu pitää ensimmäistä ottelua pitkän kiertueen vaikeimpana henkiseltä kantilta katsottuna.

-Kaikki, jotka ovat 12 tuntia matkustaneet, tietävät varmasti, ettei seuraavan päivän olo ole kauhean freesi, isokokoinen hyökkääjä sanoi.

-Ensimmäinen peli on tosi iso ja tietyllä tapaa myös vaikein. Enkä sano tätä sillä, että muut pelit olisivat helpompia. Kuitenkin pitkän matkustamisen jälkeen latauksen löytäminen juuri siihen ensimmäiseen otteluun on haastava tehtävä, hän jatkoi.

Jokereiden kannalta positiivinen asia on, että pitkä kiertue koittaa heti maajoukkuetauon jälkeen, kun suurin osa pelaajista on saanut rauhassa ladata akkuja. Marras-joulukuu on tahdiltaan ankaraa aikaa, joten pienikin lepo tekee kropalle ja mielelle hyvää.

Mäenalasen silmät kiiluivat ennen retkelle lähtöä innokkaan oloisesti. Harvoin urallaan pääsee pelaamaan näin eksoottisissa paikoissa ja aamupäiväpelit Vladivostokissa ja Habarovskissa tuovat sopivan nostalgisia muistoja mieleen.

-Pikkujunnuna on viimeksi pelannut aamupelejä, mutta eiköhän se vanhasta muistista mene. Pitää vain olla valmiina heti yhdeksältä. Mennään päivä ja peli kerrallaan, lähdetään nauttimaan peleistä, hyökkääjä hymyili.

Jokereiden ohjelma vieraskiertueella:

  • Ma 11.11. Lento Pekingiin
  • Ti 12.11. Jääharjoitus
  • Ke 13.11. Kunlun Red Star – Jokerit klo 13.30. Pelin jälkeen lento Vladivostokiin.
  • To 14.11. Jääharjoitus
  • Pe 15.11. Admiral – Jokerit klo 11.00. Pelin jälkeen lento Habarovskiin.
  • La 16.11. Jääharjoitus
  • Su 17.11. Amur – Jokerit klo 9.00. Pelin jälkeen lento Tsheljabinskiin.
  • Ma 18.11. Jääharjoitus
  • Ti 19.11. Traktor – Jokerit klo 16.00. Pelin jälkeen lento Helsinkiin.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020