Kauden parhaat jokerijuniorit palkittu

Pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen (vas.), puheenjohtaja Jari Kurri, Jesper Tarkiainen, Joonas Paqvalin, Manu Lukkarinen, kehitysvalmentaja Tomi Mäki, valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki. Kuva: Mikko Taipale.

Jokerit Live -virtuaalitapahtumassa isossa osassa olivat myös juniorit. Haastavissa olosuhteissa läpiviedyn kauden suorituksista kaikki pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt ja perheet ansaitsevat ison kiitoksen.

Vuoden jokerijuniorina palkittiin Joonas Paqvalin. U15-joukkueen peliälykäs ja nopeustaitava hyökkääjä on äärimmäisen ahkera harjoittelemaan ja haluaa jatkuvasti kehittää itsestään parempaa pelaajaa.

Vuoden jokerimaalivahdin palkinto meni toista vuotta peräkkäin Manu Lukkariselle, joka kuuluu U18 SM-sarjan parhaiden torjujien joukkoon. Hän teki debyyttinsä viime kauden aikana myös Nuorten SM-liigassa ja kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen. Lukkarisella on potentiaalia kuulua vuoden päästä pelattavien U18 MM-kisojen kisaryhmään.

Uutena kiertopalkintona lanseerattiin Tomi Mäki -palkinto, joka myönnetään pitkään Jokereiden junioreissa esiintyneelle pelaajalle. Ensimmäisenä palkinnon sai kunnian vastaanottaa Jesper Tarkiainen, joka on kolunnut läpi koko junioriputken kiekkokoulusta U20-ikäluokkaan eli yhteensä 14 kautta. Tarkiainen jatkaa uraansa seuraavaksi Pohjois-Amerikassa Vermontin yliopistossa, jonne Jokerit toivottaa hänelle onnea ja menestystä. 

Vuoden valmentajana palkittiin Jokereiden valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki, joka on tehnyt läpi vuoden ansiokasta työtä hankalissa olosuhteissa ja pystynyt ylläpitämään vahvaa seurakulttuuria. Arjen vaatimustaso kaikissa joukkueissa, valmentajien laadukas yhteistyö sekä vahva kommunikaatio ovat olleet tärkeitä peruspilareita Yrjänheikin työskentelyssä.

-Olen erittäin otettu saamastani kunniasta. Koen, että palkinto kuuluu myös erityisesti kaikille jokerivalmentajille sekä kollegoilleni, jotka ovat poikkeuksellisena kautena sopeutuneet alati muuttuviin tilanteisiin, ja ovat haasteellisissa olosuhteissa pystyneet erinomaisesti motivoimaan ja kehittämään jokeripelaajia, Yrjänheikki kiittää. 

Myös Suomen jääkiekkoliitto myönsi Jokereille yhden palkinnon, kun U18 SM-sarjan parhaaksi puolustajaksi nimettiin Daniel Konidaris. Hän pokkasi Pekka Marjamäki -palkinnon lisäksi valinnan sarjan ensimmäiseen tähdistökentälliseen. Myös U16-joukkueen puolustaja Kalle Kangas nimettiin oman ikäluokkansa sarjan toiseen tähdistökentälliseen.

Perinteiseen tapaan nuorimpien ikäluokkien joukkueista valittiin joukkueiden tsempparit, jotka löytyvät listattuna alla.

Jokerit haluaa kiittää kaikkia pelaajia, valmentajia, toimihenkilöitä ja vanhempia, jotka ovat mahdollistaneet laadukkaan toiminnan täysin poikkeuksellisen kauden keskellä. Toivotamme kaikille hyvää kevättä ja kesää!

Jokerit-tsempparit:

Jokerit -14/ U7: Eero Näsänen, Miro Luoma.

Jokerit -13/ U8: Noel Sarkonen, Martti Hiltunen.

Jokerit -12/ U9: Leo Taskinen, Patrik Nivala. SJL Kunnioita peliä: Daniil Kolomainen, Kasper Risu, Alex Laine, Roope Kivistö.

Jokerit -11/ U10: Anton Vikström, Niclas Rassa. SJL Kunnioita peliä: Otso Heinonen, Paul Lohva, Oskar Söderlund, Julius Lakkisto.

Jokerit -10/ U11: Hannu Packalen, Fabian Pöllänen Luna. SJL Kunnioita peliä: Jasper Turunen, Peetu Kukkonen.

Jokerit -09/ U12: Joonas Kerttula, Axel Nurmenkari. SJL Kunnioita peliä: Mikhail Vasin, Tino Mäenpää, Patrik Seppälä.

Jokerit -08/ U13: Roope Hämeenkorpi, Elis Gabrielsson. SJL Kunnioita peliä: Niklas Nordberg, Aleksi Salminen.

Jokerit -07/ U14: Anton Sokoff, Aapo Niemelä. SJL Kunnioita peliä: Henri Lindholm, Jerry Vilenius.

Jokerit -06 JoVi/ U15 JoVi: Alfons Möller, Casper Flykt.

Jokerit -06/ U15: Niko Rajala, Veeti Heiska.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021