Kauden huipennus lähenee, yleisömäärät nousussa

Keskiviikon 19.2.2020 aikana mediassa siteerattiin ahkerasti tammi-helmikuussa 2018 kerätyn materiaalin pohjalta tehtyä tutkimusta, jonka tavoitteena oli tuottaa tietoa Jokereiden seuraamisesta sekä kävijöiden mielipiteitä KHL:stä ja Jokereiden kotiottelutapahtumista.

Kaksi vuotta sitten tehdyn kyselyn vastauksista ilmeni, että vastaajista 70 prosentin mielestä Jokereiden siirtyminen SM-liigasta KHL:ään oli hyvä asia, 56 prosentilla käyminen otteluissa oli lisääntynyt siirron myötä ja vain alle neljännes toivoi paluuta takaisin SM-liigaan.

Jokereiden toiminnassa on muuttunut moni asia kyselyn tekohetken eli alkuvuoden 2018 jälkeen, kun seura viime keväänä ja kesänä siirtyi uuteen omistukseen. Seuran tavoitteena on kehittää toimintaansa edelleen Euroopan kovimmassa jääkiekkoliigassa, joka on yleisön suosiossa Suomessa.

Kolmessa viime kotiottelussaan Jokerit on yltänyt viisinumeroisiin katsojalukuihin ja yleisö on ollut mahtavasti pelaajien tukena. Joukkueen erinomaiset otteet kaukalossa ovat näkyneet yleisömäärissä, sillä kolmessa viime kotipelissä viime viikon tiistaina Traktoria, lauantaina Metallurgia ja tämän viikon maanantaina Dynamo Moskovaa vastaan paikan päällä Hartwall Arenassa oli yli 31 000 katsojaa.

Jokerit pelaa seuraavan kerran kotonaan sunnuntaina, kun vieraaksi runkosarjan viimeiseen kotiotteluun saapuu SKA Pietari. Edellisessä keskinäisessä välienselvittelyssä Helsingissä Jokerit murjoi jättiläisen luvuin 6-0. Nyt joukkueet hiovat virettään ensi viikolla alkavia pudotuspelejä silmällä pitäen.

Tutkimuksessa, jonka pohjalta media on tänään kirjoittanut, oli myös joitain asiavirheitä. Muun muassa Jokereiden ja KHL:n välinen sopimus helsinkiläisseuran pelaamisesta sarjassa kevääseen 2022 asti. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan Jokereiden ja KHL:n välinen sopimus on voimassa toistaiseksi.

Jokerit oli kärkipaikalla viime toukokuussa edellisen kerran julkaistussa KHL-seurojen yleisömääriin, kiinnostavuuteen ja menestykseen pohjautuvassa vuosittaisessa rankingissa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020