Kaudelle tyly päätös

Jokerit koki 2-3-tappion Torpedolle kuudennessa puolivälierässä. Tulos tiesi helsinkiläisjoukkueen kauden päättymistä. Torpedo meni jatkoon voitoin 4-2.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Torpedo Nizhni Novgorod – Jokerit 3-2 (0-0, 1-0, 2-2) (Tilastot KHL.ru)
Torpedo jatkoon voitoin 4-2

Jokerit tuli kuudenteen puolivälierään erinomaisesti. Se hallitsi peliä avauserässä miltei täydellisesti, muttei onnistunut hyvistäkään paikoista tekemään maaleja. Niklas Hagmanilla oli heti avausminuuteilla mahdollisuus 2-1-hyökkäyksessä ja erän loppupuolella Jani Ridalla puolittainen läpiajo. Molempiin tilanteisiin Ilja Proskurjakov teki isot torjunnat.

Torpedo odotti omia mahdollisuuksiaan kärsivällisesti, ja vaikutti jopa siltä, että kotijoukkue oli hieman vieraita puutuneemmalla jalalla liikkeellä. Jokerit voitti kaksinkamppailuja, eikä Henrik Karlssonin tarvinnut tehdä avauserässä kuin neljä torjuntaa.

Jokereiden ylivoima toimi mainiosti kahden maalin arvoisesti viidennessä pelissä Helsingissä, mutta nyt ruuti oli avauserässä märkää. Syötöt olivat hitaita ja laukaukset viipyivät. Kiekkoa pyrittiin pelaamaan oikeaoppisesti maalille, mutta viimeinen silaus puuttui.

Toisen erän alkupuoliskon Jokerit jatkoi hyvällä otteella. Torpedolla ei ollut juuri asiaa hyökkäyspäähän, mutta edelleen maalinteko tuotti tuskaa. Lähimpänä oli Juhamatti Aaltonen, joka purjehti näyttävästi koko kentän läpi ja yritti komeaa nostoa takaylänurkkaan. Se nousi kuitenkin Proskurjakovin kautta yli maalin.

Täysin pinteessä ollut kotijoukkue sai mahdollisuutensa ylivoimalla, kun niin Hagman kuin Ville Lajunen passitettiin samaan aikaan kakkosille. Enempää opportunistiselta vastustajalta ei tarvinnut maalintekohalukkuutta kysellä. Maksim Osipov täräytti lukemiksi 1-0 ja siihen asti verrattain hiljaa istunut kotiyleisö sai aihetta riemuun.

Kakkosista selvittyään Jokerit otti jälleen komennon kaukalossa. Toisessa erässä tasoitusta ei kuitenkaan saatu aikaan, vaikka lähellä oli. Jesse Joensuu tarjoili loistopaikan Brandon Kozunille, joka täräytti hurjan rannelaukauksen ohi Proskurjakovin. Tolppa kuitenkin esti Jokereiden juhlat ja tasoituksen.

Kolmas erä olikin sitten ottelun vaiheikkain. Torpedo meni ylivoimalla 2-0-johtoon 50 minuutin pelin jälkeen ja alkoi näyttää siltä, että joukkue menee vääjäämättä jatkoon paremman viimeistelynsä turvin. Jokerit ei ollut tähänkään mennessä onnistunut käyttämään paikkojaan.

Tilanne kuitenkin muuttui kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun Jesper B. Jensen tykitti siniviivalta lukemiksi 1-2 heti toisen Torpedo-maalin jälkeen. Jokerit sai uskoa ja myös toinen osuma syntyi vain pari minuuttia myöhemmin. Nyt ylivoima toimi komeasti, kun Brandon Kozun niittasi maalin edestä tasoituksen.

Jokereilla oli totaalinen momentum ottelusta, mutta seuraavassa hetkessä taivas romahti. Petteri Wirtanen menetti kiekon keskialueella ja Torpedo pääsi 2-1-hyökkäykseen. Sen päätti Vjatsheslav Kuljomin suoraan syötöstä tulleeseen laukaukseen, joka ohitti Karlssonin.

Lopussa Jokerit haki tasoitusta, mutta mikään ei enää pelastanut helsinkiläisjoukkuetta. Torpedo oli tehokkaampi kuuden ottelun aikana ja ansaitsi sitä kautta jatkopaikkansa. Punakeltaisten toinen KHL-kausi päättyi ensimmäiselle playoff-kierrokselle.