Karalahdelle ja Mosesille jatkoa

Puolustaja Jere Karalahti ja hyökkääjä Steve Moses jatkavat Jokereissa myös ensi kaudella.

Karalahti, 39, siirtyi helsinkiläisseuraan viime kesänä. Hän oli runkosarjassa koko Liigan tehokkain puolustaja pistein 8+27=35, jotka syntyivät 56 ottelussa. Kokenut pelaaja teki kauden aikana myös paluun maajoukkueeseen ja kuuluu tällä hetkellä MM-kisoihin valmistautuvaan leiriryhmään.

Karalahti on pelannut kotimaisen Liigan lisäksi urallaan niin NHL:ssä, KHL:ssä kuin Saksan pääsarjassa. KHL:ssä mies edusti Dinamo Minskiä kausilla 2011-13, joista jälkimmäisellä hän toimi joukkueen kapteenina. Karalahti on edustanut Suomea ennen tätä kevättä kuudesti MM-kisoissa, joista saavutuksina on kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

-Karalahti oli päättyneen kauden johtava puolustaja Liigassa. Hänen kokemuksensa ja johtajuutensa ovat arvokkaita asioita joukkueellemme tulevalla kaudella, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Moses, 24, on pelannut Jokereissa kahdella viime kaudella. Amerikkalaishyökkääjä on tehnyt 97 Liiga-ottelussa 34 osumaa ja yhteensä 61 tehopistettä. Päättyneellä kaudella Moses teki myös maajoukkuedebyyttinsä Yhdysvaltain paidassa marraskuun Deutschland Cupissa.

Moses saapui Jokereihin New Hampshiren yliopistosta, jossa hän pelasi neljän vuoden ajan. Ennen saapumistaan helsinkiläisseuraan hyökkääjä edusti kauden 2011-12 päätteeksi AHL-joukkue Connecticut Whalea kahdeksan ottelun verran ja teki debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

-Moses on nopea ja sähäkkä pelaaja, jolta löytyy potentiaalia maalintekoon. Hän on nuori hyökkääjä, jonka uran parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin, Kurri toteaa.