Kalninsin torjunnoilla takaisin voittokantaan – ”Hän oli avain menestykseen”

Janis Kalnins torjui 25 kertaa ja Jokerit osui kertaalleen niin yli kuin alivoimalla sekä täysin kentällisin perjantaina Moskovassa. Spartak kaatui lukemin 3-1.

Spartak Moskova – Jokerit 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Neljän ottelun vieraskiertueen kaksi edellistä peliä eivät olleet sujuneet Jokereiden kannalta mairittelevasti, joten Moskovaan lähdettiin hakemaan voittavaa suoritusta. Siinä joukkue myös onnistui ja pelasi erittäin hyvän 60 minuuttisen.

Heti ensimmäisessä erässä vieraat ottivat johdon, kun ylivoimalla Alex Grantin veto painui Jesse Joensuun kautta verkkoon. Spartak tuli nopeasti tasoihin, mutta toisen erän alussa helsinkiläiset menivät edelle. Julius Junttila taiteili KHL-uransa avausmaalin upealla tavalla rystyltä ylähyllylle.

-Pitkään sitä on odotettu ja viime peleissä paikkojakin on ollut. Helpottava ja hyvä tunne, kun vihdoin sai maalin tehtyä, Junttila kommentoi kamppailun jälkeen.

Myös valmennusjohto oli iloinen hyökkääjän puolesta. Junttila on ollut joukkueelle arvokas pelaaja alivoimalla ja täysin kentällisin.

-Hän pelaa kurinalasta ja vastuuntuntoista peliä ja on hyvä alivoimapelaaja. Sitä haastamista, jota nähtiin jo vähän viime pelissä ja erityisesti tänään, että hän menee ne viimeiset metrit maalille asti, halutaan nähdä lisää ja sitä häneltä odotetaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Jokerit olisi voinut tehdä etenkin avauserässä enemmänkin maaleja, mutta päävalmentaja antoi joukkueelle kiitosta vahvasta alusta kamppailuun.

-Erittäin hyvä peliin tuleminen, muttei saatu paikkoihin nähden tehtyä niin paljon tulosta kuin olisi voitu. Toisessa erässä oli paljon erikoistilannepelaamista. Meille alivoimamaali ja olin tyytyväinen 5-5-peliinkin, hän totesi.

Päätöserässä Jokerit hieman passivoitui, eikä laukonut koko erässä kuin kerran kohti Spartakin maalia. Se veto olikin tärkeä, sillä Peter Reginin osumalla Jokerit varmisti 3-1-voittonsa. Kalnins tolppien välissä oli illan suurin sankari upealla esityksellään.

-Kolmas erä meni vähän liikaa puolustamiseksi. Oli tarkoitus vähän hyökätäkin, mutta alla oli kaksi huonoa peliä ja tappiota. Joukkueessa on niin paljon välittämistä, että väkisinkin peli menee silloin passiiviseksi ja puolustamiseksi, Marjamäki mietti.

-Hyvin hoidettiin erityisesti 4-6-alivoima lopussa. Janis otti tänään tärkeitä torjuntoja ja oli avain menestykseen, päävalmentaja kehui.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa viidentenä seitsemän pistettä neljäntenä olevaa ja kolme ottelua enemmän pelannutta Dynamo Moskovaa perässä. Pelejä jatketaan tiistaina kotona, kun vastaan tulee Barys Nur-Sultan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021