Kalnins torjuu ja tekee nyt myös pisteitä

Janis Kalninsin iltapuhde Nur-Sultanissa keskiviikkona oli mainio. Voiton lisäksi hän napsi tililleen kaksi syöttöpistettä Marko Anttilan osumiin. Latvialainen on pelannut jo seitsemän peliä putkeen helsinkiläisten maalilla.

Kazakstanissa Kalnins otti 28 torjuntaa. Kaksi kiekkoa livahti selän taakse ja niistäkin toinen olisi pitänyt hylätä, sillä osumaa edeltäneessä tilanteessa kiekko osui jokerivahtia maskiin ja hän viittoi tuomareilta pelikatkoa. Sellaista ei tullut, eikä Kalnins jäänyt asiaa voiton jälkeen märehtimään.

-Se oli ihan vakuuttava suoritus meiltä kauttaaltaan. Pari pientä virhettä tuli, mutta niitä sattuu kaikille joukkueille. Olimme kuitenkin mielestäni kokonaisuutena vahvoja. Kolmannessa erässä heidän oli pakko tulla kovaa päälle, mutta puolustuksemme oli hyvällä tasolla, Kalnins sanoi.

Lopussa hän pääsi mässäilemään pisteillä, kun kahden torjunnan jälkeen Anttila karkasi maalintekoon. Kalnins on nyt kasannut neljä syöttöpistettä tämän kauden aikana. Hän kaiveli muistojen syövereistään edellistä kertaa, kun yhdessä pelissä olisi tullut enemmän kuin yksi syöttöpiste.

-Muistaakseni joskus alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa olen yltänyt samaan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta ammattilaispeleissä, Kalnins naureskeli ja harmitteli, ettei hänen sopimuksessaan ole bonuspykälää tehopisteistä.

-Valitettavasti sellaista ei ole. Suunnitelmissani ei ole ollut tehdä maaleja tai antaa maalisyöttöjä. Ehkä sopimukseen pitää nyt tehdä muutos, latvialainen nauroi.

Puolustuksessa pelanneen Roope Reinin, 20, debyytti teki myös Kalninsiin vaikutuksen. Harjoituskaudella helsinkiläisten mukana ollut pakki pääsi hyvin sisään KHL-kuvioihin ja hoiti ruutunsa moitteetta.

-Hän pelasi hyvin, koska en nähnyt häntä usein. Se tarkoittaa sitä, että hän ei joutunut vaikeuksiin tai tehnyt huonoja ratkaisuja. Ei ole helppoa hypätä mukaan kesken kauden, mutta hän esiintyi heti edukseen, Kalnins analysoi.

Seitsemän peliä peräjälkeen aloittanut latvialainen on torjunut näissä kamppailuissa viisi voittoa ja Jokerit on jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Kalnins kuulosti yllättyneeltä kuullessaan, että on aloittanut niin monta peliä peräjälkeen. Väsymyksestä ei ole tietoakaan.

-Menen vain peli kerrallaan. En mieti, kuinka monta putkeen olen pelannut ja kuinka monta on tulossa. Oloni on loistava, joten sen suhteen ei ole ongelmia, hän sanoi.

Perjantaina Jokerit kohtaa Sibir Novosibirskin vieraskiertueen päätöksessä Suomen itsenäisyyspäivänä. Sibir aiheutti viikko sitten helsinkiläisille tappion Hartwall Arenassa, joten kalavelkojen maksu on nyt edessä.

-Pelataan samalla tavalla kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Pidetään homma yksinkertaisena ja hyviä asioita tapahtuu, Kalnins sanoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021