Kalnins torjuntavuorossa, rotaatio jatkuu

Jokerit kohtaa Pietarin-turnauksen kolmannessa ottelussaan Kunlun Red Starin tänään sunnuntaina klo 11.00 alkavassa kamppailussa. Janis Kalnins pelaa helsinkiläisten maalilla.

Juho Ratilainen ja Ryan Zapolski torjuivat kahdessa ensimmäisessä pelissä, joissa Jokerit hävisi ensin Avangardille 0-4 ja voitti Severstalin 2-1. Latvialaisvahti Kalnins ei ollut vielä toipunut täyteen pelikuntoon, mutta pieni vamma on nyt saatu hoidettua. Harjoituskauden kamppailu on Kalninsille kolmas, sillä hän pelasi koko ottelun Sibiriä ja kaksi erää SKA:ta vastaan.

Huilivuorossa tänään on Geoff Plattin ketju, jossa edellisessä ottelussa laidoilla pelasivat Pekka Jormakka ja Nicklas Jensen. Myös Sami Lepistö ja Zapolski viettävät tänään treenipäivää. Täydessä pelikunnossa eivät vielä ole puolustajat Jesper Jensen, Mike Lundin ja Eetu Torpström sekä hyökkääjä Antti Pihlström.

Kokoonpanoon palaavat tänään Tomi Mäki, Mika Niemi, Marko Anttila ja Viktor Lööv, jotka huilasivat perjantain Severstal-pelin. Pakkipareja on hieman muutettu, mutta ketjut ovat muuten samassa muotissa kuin edellisessä kamppailussa. Jokerit voitti Severstalin Jesse Joensuun ja Peter Reginin maaleilla.

Tämän päivän vastustaja Kunlun hävisi ensimmäisessä ottelussaan SKA:lle, mutta voitti perjantaina Sotshin 3-2. Veli-Matti Savinainen iski kiinalaisryhmälle kaksi osumaa. Kunlunin riveissä pelaavat myös ex-jokerit Ville Lajunen ja Olli Palola. Joukkueen päävalmentaja on Jussi Tapola ja valmennustiimiin kuuluvat lisäksi Jyrki Aho, maalivahtivalmentaja Sakari Lindfors ja fysiikkavalmentaja Matias Sarvela.

Kolmanteen KHL-kauteensa valmistautuva Kunlun on ehtinyt pelata jo kahdeksan harjoitusottelua, joista on tullut kaksi voittoa. Ne molemmat kiinalaisryhmä on ottanut Sotshia vastaan. Joukkueen runko koostuu 12 kanadalaispelaajasta, muita kansallisuuksia ovat mm. Suomi, Tshekki, Venäjä ja USA.

Viime kaudella joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Runkosarjassa Jokerit ja Kunlun kohtasivat kahdesti ja helsinkiläiset veivät molemmat pelit. Ensimmäinen päättyi Shanghaissa 4-1 ja toinen Hartwall Arenassa 3-1.

Aamupäivän ottelu näkyy suorana lähetyksenä SKA:n YouTube-kanavalla. Kamppailu alkaa klo 11.00.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses - 93 Peter Regin - 65 Sakari Manninen
21 Brian O’Neill - 37 John Norman - 6 Jesse Joensuu
14 Tomi Mäki - 22 Mika Niemi - 12 Marko Anttila
48 Henri Ikonen - 81 Joona Monto - 54 Erik Embrich

4 Tommi Kivistö - 51 Alex Grant
3 Karl Stollery - 53 Nico Nurmikanta
50 Viktor Lööv - 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (1 Juho Ratilainen)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin