Kalnins tolppien väliin – Spartak-pelin kokoonpano

Jokerit kohtaa tiistain ottelussaan Spartak Moskovan vieraskaukalossa. Janis Kalnins on torjuntavuorossa, kun helsinkiläiset pelaavat toisen ottelunsa peräkkäisinä päivinä.

Nopea kahden pelin pyrähdys Moskovaan alkoi maanantaina itäisen konferenssin kakkosta Avangard Omskia vastaan. Tuloksena oli 2-3-jatkoaikatappio tasaisessa ottelussa, jossa Jokereilla oli omat hetkensä ratkaisuihin.

Kokoonpanoon tulee eilisen jäljiltä pieniä muutoksia, kun Kalnins korvaa maalilla Ryan Zapolskin ja hyökkäyksestä jäävät sivuun Pekka Jormakka ja Henri Ikonen. Jormakka on sivussa loukkaantumisen vuoksi ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Ikonen taas huilaa sairastumisen takia. Tomi Mäki nousee näin takaisin kokoonpanoon ja Jokerit lähtee otteluun 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Steve Moses taas jätti kahden pelin Moskovan-keikan väliin käytyään pienessä operaatiossa viime viikolla. Amerikkalaishyökkääjää odotetaan takaisin kokoonpanoon torstain kotipeliin TsSKA Moskovaa vastaan.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla, eikä piste-ero neljäntenä olevaan Lokomotiviin muuttunut aiemmin tiistaina, kun Sibir otti 4-2-voiton jaroslavlilaisryhmästä. Punakeltaiset pystyvät siis tänään kasvattamaan eron voitolla kuuteen pisteeseen.

Jokerit ja Spartak ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen peli Tallinnassa päättyi lokakuun lopussa helsinkiläisten 4-3-voittoon, mutta joulukuun alussa Spartak oli Mytishissä pelatussa ottelussa parempi luvuin 5-1. Jokereilta nähtiin tuossa kamppailussa vaisu kolmas erä, jossa omissa kolisi neljästi.

Jokerit-voiton jälkeen Spartakin verkko on heilunut kahdessa seuranneessa pelissä yhteensä 11 kertaa. Ensin Metallurg rokotti moskovalaisia seitsemästi ja perään Avtomobilist neljästi. Spartak pelaa nyt ensimmäisen pelinsä maajoukkuetauon jälkeen ja on läntisessä konferenssissa viidentenä 11 pistettä Jokereita perässä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta sekä tänään myös ilmaiskanava TV5:ltä. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
14 Tomi Mäki – 16 Geoff Platt – 41 Antti Pihlström
22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019