Kalnins palaa tuttuun halliin – ”Dinamo yrittää pelata kovaa”

Janis Kalnins palaa kotimaahansa ensimmäistä kertaa Jokereiden pelaajana, kun tiistain ottelussa on vastassa hänen vanha seuransa Dinamo Riika. Latvialaisvahti on aloittanut pelit helsinkiläisseurassa voitokkaasti.

Jokerit matkasi maanantaina Riikaan ja aloittaa kahden pelin viikon tiistaina Latvian pääkaupungissa. Haastattelua tehtäessä ei ollut vielä tiedossa, pelaako Kalnins ottelussa vai jatkaako Ryan Zapolski tolppien välissä. Joka tapauksessa Kalnins palasi innoissaan kotimaahansa.

-Tiistaista tulee varmasti hauska ilta, tunnen vastustajan puolelta niin paljon jätkiä. En ole kuitenkaan jutellut heidän kanssaan kauden alettua, vaan keskittynyt pelkästään Jokereihin, hän kertoo.

Kalnins on torjunut runkosarjan alussa neljä ottelua ja Zapolski viisi. Latvialaisen torjuntaprosentti on 92,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,22. Voittoja on tullut kolme ja päälle yksi jatkoaikatappio Pietarissa. Tärkeintä on ollut joukkueen hyvä menestys.

-Alku on ollut mielestäni hyvä ja joukkuekaverit ovat tietysti tehneet tästä minulle helpompaa. Zapsin kanssa yhteistyö on sujunut hyvin, molemmat olemme pelanneet ja on tuntunut todella hienolta olla osa tätä joukkuetta, Kalnins kiittelee ja avaa myös hieman yhteistyötään maalivahtivalmentaja Markus Kettererin kanssa.

-Emme ole niinkään yrittäneet muuttaa mitään pelissäni, vaan keskittyneet pieniin yksityiskohtiin eri osa-alueilla.

Kalnins on päässyt nopeasti sinuiksi uusien joukkuekavereidensa kanssa ja saanut huomata, kuinka hyvin ryhmä on hitsautunut yhteen heti alkukaudesta. Tämän vuoksi maalivahti ei ole ollut yllättynyt, että peli on sujunut kaukalossa menestyksekkäästi.

-Tämä on loistava joukkue, jonka takana on hauska pelata. Niin pelaajista, valmentajista kuin huollostakin huokuu se asenne, että olemme yhtä isoa perhettä. Se on tehnyt minuun isoimman vaikutuksen, Kalnins tunnelmoi.

Tiistaina vastassa on joukkue, jota hän edusti kahden kauden ajan ja nousi yhdeksi maansa parhaista maalivahdeista. Dinamo on aloittanut tämän kauden vahvasti ja on viidentenä läntisessä konferenssissa. Kalnins odottaa kovaa iltaa.

-Dinamo pyrkii pelaamaan aggressiivisesti niin kuin aina Jokereita vastaan. Heidän kopissaan tiedetään, että olemme nopea joukkue ja siellä korostettiin minunkin aikanani, että Jokereita vastaan pitää pelata kovaa heti alusta, hän ennakoi.

Jokereiden ja Dinamon ottelu alkaa tiistaina klo 19.30. Viasat ja Viaplay näyttävät kamppailun suorana lähetyksenä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019