Kalnins maalissa, Ikonen mukaan

Jokerit tekee kaksi tuttua muutosta kokoonpanoonsa Minskissä. Maanantain ottelu on joukkueelle ensimmäinen vieraskamppailu tämän kauden runkosarjassa.

Helsinkiläiset ottivat kolme voittoa varsinaisella peliajalla viime viikolla Kunlun Red Staria, Amuria ja Admiralia vastaan Hartwall Arenassa. Ryan Zapolski torjui kahdessa ja Janis Kalnins yhdessä ottelussa. Tänään on jälleen latvialaisvahdin vuoro olla tolppien välissä.

Toinen muutos on Henri Ikosen paluu nelosketjun laidalle Mika Niemen ja Marko Anttilan rinnalle. Edellisessä ottelussa pelannut Tomi Mäki on tänään huilivuorossa. Niin ovat myös Erik Embrich ja Nico Nurmikanta, jotka ovat mukana vieraspelimatkalla. Sen sijaan Antti Pihlström, Jesper Jensen ja Mike Lundin jäivät Suomeen harjoittelemaan.

Jokerit oli viime viikon otteluissaan tehokas, sillä kolmessa pelissä syntyi kaikkiaan 13 maalia. Viimeisessä pelissä Admiralia vastaan myös ylivoima alkoi vihdoin toimia, kun Nicklas Jensen ja Sakari Manninen onnistuivat viimeistelyssä. Kahdessa ensimmäisessä kamppailussa Jokerit ei ollut tehnyt ylivoimamaaleja.

Helsinkiläiset ovat kolmen ottelun jälkeen läntisen konferenssin kärkipaikalla, kun taas tämän illan vastustaja Dinamo on vielä nollakerhossa. Valkovenäläisjoukkue hävisi viime viikolla Ak Barsille, Neftehimikille ja Torpedolle tiukoissa otteluissa. Maalinteko tuotti tuskaa, sillä Dinamo teki vain kolme maalia – niistä kaksi viimeisteli Teemu Pulkkinen.

Minskiläisryhmä on vahvistunut viime kaudesta, mutta harjoituspelit ja sarjastartti eivät sujuneet suunnitelmien mukaan. Dinamon lähtökohdista illan otteluun ja Pulkkisen mietteet voit lukea ja katsoa täältä.

Jokerit ja Dinamo kohtasivat viime kaudella kahdesti. Sarja-avauksessa Jokerit vei pisteet tyylillä numeroin 6-1, kun Eeli Tolvanen viimeisteli hattutempun. Helsingissä oli tasaisempaa ja lukemat kirjattiin Jokereiden eduksi 2-0. Runkosarjakohtaamisissa voitot ovat KHL:ssä joukkueiden välillä tasan 6-6. Lisäksi Jokerit vei playoffsien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan Dinamoa vastaan voitoin 4-1 keväällä 2015.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Dinamo Minskin kokoonpano:

74 Sergei Kostitsin - 21 Quinton Howden - 46 Andrei Kostitsin
71 Aleksandr Pavlovitsh - 78 Beau Bennett - 3 Teemu Pulkkinen
77 Aleksandr Kitarov - 88 Jevgeni Kovyrshin - 92 Maksim Parfejevets
9 Ilja Litvinov - 85 Artjom Volkov - 61 Andrei Stepanov
33 Ivan Drozdov

28 Patrick Wiercioch - 2 Kirill Gotovets
18 Kristian Henkel - 6 Denis Osipov
32 Ilja Hohlov - 14 Jevgeni Lisovets
42 Oleg Jevenko

1 Jhonas Enroth (94 Mihail Karnauhov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020