Kalnins maalilla – tässä Sotshi-pelin kokoonpano

Jokerit kohtaa tiistain vierasottelussaan HK Sotshin klo 16.00 Suomen aikaa. Janis Kalnins pelaa maalilla ja pakistoon tehdään pieniä muutoksia.

Jokerit avasi uuden vuoden sunnuntaina Moskovassa TsSKA:n vieraana ja koki 4-5-tappion jatkoajalla. Ottelu oli hyvin helsinkiläisten hallussa, mutta henkilökohtaiset virheet maksoivat täyden pistepotin.

Anders Lindbäck joutui jättämään kaukalon kolmannessa erässä loukkaantumisen vuoksi. Hän ei ole tänään kokoonpanossa ja toipilasajan pituus selviää Suomessa tehtävissä jatkotutkimuksissa. Kalnins korvasi Lindbäckin edellispelissä ja jatkaa tänään tolppien välissä.

Puolustukseen nousevat Niklas Friman ja Jonathan Pudas. He ottavat Jakub Krejčíkin ja Tommi Kivistön paikat peräpäässä. Kokoonpanon ulkopuolella on myös Aleksi Halme. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Lindbäckin lisäksi Markus Hännikäinen, Saku Mäenalanen ja Iiro Pakarinen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena ennen tämän päivän pelejä. Pisteen päässä viidentenä on Dinamo Minsk, joka on pelannut kolme ottelua helsinkiläisiä enemmän. Tiistain vastustaja HK Sotshi on kymmenentenä ja matkaa pudotuspeliviivaan on jo 14 pistettä.

Siinä missä Jokerit lähtee otteluun neljän pelin pisteputkessa on Sotshi hävinnyt viidestä viime kamppailustaan neljä. Toissa pelissä tuli voitto Severstalista, mutta uusi vuosi alkoi kotitappiolla Torpedoa vastaan numeroin 2-5.

Jokerit ja Sotshi ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti ja molemmilla kerroilla punakeltaiset ovat olleet parempia. Sotshissa lukemat olivat jatkoajan jälkeen 5-4 ja kotona 3-0.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata VSport Jääkiekko -kanavalta ja Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021