Kalavelat maksuun korkojen kera – ”Luonne tuli esiin”

Jokerit kuittasi lauantain tappion Spartakia vastaan komeasti, kun joukkueet kohtasivat uudelleen kolmen päivän sisään Moskovassa maanantaina. Loppulukemat 6-1 kertoivat tylyä kieltä punakeltaisten ylivoimasta.

Spartak Moskova - Jokerit 1-6 (0-3, 1-2, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

-Emme pelanneet niin hyvin lauantaina. Tänään aloitimme hyvin, kamppailimme kovaa ja joukkueen luonne näkyi koko 60 minuutin ajan. Alivoimapelimme oli hyvää ja mielestäni ansaitsimme voiton tänään, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli omiaan.

Ottelu alkoi nyrkkihippasilla, kun edellisen pelin tapahtumia käytiin vielä läpi. Marko Anttila ja Markus Hännikäinen pääsivät lyhyiden nahinoiden jälkeen aloittamaan pelin jäähypenkiltä, josta pystyi kätevästi seuraamaan vieraiden väkevää alkua.

Julius Junttila aloitti maalitalkoot jo parin minuutin kohdalla viimeistelemällä kauden toisen osumansa terävällä laukauksella. Vain hetkeä myöhemmin iski Teemu Turunen nopealla rannelaukauksella. Osuma oli jokerikasvatille kauden kahdeksas. Avauserässä osui vielä Brian O’Neill, jonka jalan kautta kiekko ohjautui verkkoon ylivoimalla. Maali oli amerikkalaiselle kauden seitsemäs.

Myös toiseen erään Jokerit tuli vahvasti. Petteri Lindbohm viimeisteli kauden kolmannen maalinsa Veli-Matti Savinaisen laukauksesta tulleesta irtokiekosta. O’Neill nappasi jo illan kolmannen tehopisteensä, kun hän alusti Otto Leskisen 5-0-maalin erän loppupuolella. Spartakin kavennus viimeisillä minuuteilla oli hyvä muistutus helsinkiläisille, ettei ilta ollut vielä ohi.

O’Neillin kaksi syöttöpistettä nostivat hänet Jokereiden kaikkien aikojen syöttöpörssissä jo kolmannelle sijalle. Maalisyöttöjä amerikkalaisella on kasassa nyt 179. Edellä ovat enää seuralegendat Otakar Janecky (279) ja Petri Varis (220).

Tämän kauden 31 pelissä O’Neill on tehnyt tehot 7+27=34, joilla hän on KHL:n pistepörssissä toisena. Edellä on ainoastaan Dynamo Moskovan supertähti Vadim Shipatshjov (16+29=45).

-Brian on ihan poikkeuksellinen pelaaja. Jo se kertoo hänestä paljon, että hän on pelannut täällä 300 ottelua. Hän on niin monikäyttöinen pelaaja; pelaa yli- ja alivoimaa, on äärimmäisen hyvä 5-5-pelaaja, Marjamäki kehui. 

-Aina kun tarvitaan, Brian on parhaimmillaan. Tänäkin vuonna hän on näyttänyt suuruutensa, kuinka tärkeä pelaaja hän on meille. Jo pelkästään nämä pisteet, mutta hän on myös varakapteeni. Tapa, jolla hän on huippu-urheilija joka päivä, tekee syvän vaikutuksen, päävalmentaja suitsutti.

Kolmannessa erässä Jokerit puudutti Spartakin pelin, eikä moskovalaisjoukkue saanut mahdollisuutta samanlaiseen kiriin kuin lauantaina. Hännikäinen viimeisteli kauden neljännellä maalillaan loppulukemat tyhjään verkkoon.

Jokerit maanantai-iltana sai valitettavasti myös jobinpostia, sillä Jordan Schroeder joutui jättämään kaukalon loukkaantumisen vuoksi avauserässä. Marjamäki totesi lehdistötilaisuudessa, että amerikkalaishyökkääjä tuskin pelaa keskiviikkona ja tilanne arvioidaan uudelleen Helsingissä.

Voitolla Jokerit otti kahden pisteen kaulan läntisen konferenssin kärkipaikalla toisena ja kolmantena tuleviin TsSKAan ja Dynamoon nähden. Isot pelit jatkuvat heti keskiviikkona Jaroslavlissa, jossa vastaan asettuu kuudentena oleva Lokomotiv.