Kaikki alkoi Töölön Vesasta

Kun Töölön Vesa oli helmikuussa 1967 hävinnyt HIFK:lle uusintaottelun SM-sarjaan noususta, oli selvää, että punapaitainen paikalliskilpailija saa vahvan etulyöntiaseman pääkaupunkiseudun jääkiekkoilussa. Saman vuoden syksyllä tapahtunut Vesan jääkiekkotoiminnan lopettaminen ja sen myötä Jokerit ry:n perustaminen tekivät kuitenkin HIFK:n yksinvaltiasaikakaudesta ennakoitua lyhyemmän.

Kaikki alkoi Töölön Vesasta

Jo neljännellä toimintakaudellaan Jokerit sijoittui pääsarjassa HIFK:ta korkeammalle, ja siitä kahden vuoden kuluttua, 1973, se voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Helsingin jääkiekkoilu eli muutenkin 1960- ja 70-lukujen taitteessa kukoistuskauttaan, kun vielä HJK:kin kuului SM-sarjan kärkiryhmiin. Kaudella 1971-72 kävi Karhu-Kissatkin ranskalaisella visiitillä pääsarjassa.

Jokerien toiminta alkoi virallisesti 27. lokakuuta 1967. Ensimmäisen ottelunsa, tosin vielä Vesan vihreissä paidoissa, joukkue pelasi 10. marraskuuta. Silloin lahtelainen SM-sarjajoukkue Upon Pallo saapui Helsingin jäähalliin harjoitusvastustajaksi.