Juvonen ohittamaton, Sibir nurin kolmannen erän maaleilla

Jokereiden pitkä vieraskiertue jatkui maanantaina Sibir Novosibirskin vieraana. Tiukka ja vähämaalinen ottelu kääntyi lopulta helsinkiläisten eduksi.

Sibir Novosibirsk - Jokerit 0-2 (0-0, 0-0, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Ensimmäiset 20 minuuttia väännettiin tasaisissa merkeissä. Sekä koti- että vierasjoukkue hallitsi vuorollaan peliä ja loi maalipaikkoja, mutta maalit jäivät kumpaankin päähän syntymättä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä jakautuivat tasan 6-6. 

-Sibir pelasi todella hyvän jälkimmäisen puolikkaan erästä, he ovat todella hyvä joukkue kotijäällään. Meidän on pelattava kiekolla paremmin ja uskon että pystymme siihen, Brian O’Neill kommentoi ensimmäistä erää erätaukohaastattelussa. 

Toisen erän avauspuoliskolla vihellettiin ottelun ensimmäiset rangaistukset ja kotijoukkueelle tarjoutui peräti 4-3-ylivoimaa, josta Jokerit kuitenkin selviytyi ilman takaiskuja. Todelliset maalipaikat kummallakin joukkueella oli läpi kahden ensimmäisen erän vähissä, vaikka sekä Jokereilla että Sibirillä oli hetkensä. Toisessa erässä Jokerit oli edellä laukauksissa, sillä vieraat veivät laukaukset nimiinsä 8-3. Myös ottelun päätöserään lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Kolmannessa erässä Jokerit pakotti kotijoukkueen hanakasti puolustuskannalle ja otti hallinnan pelistä. Vieraat saivat vihdoinkin paineistukselleen tulosta, kun ajassa 45:44 kapteeni Marko Anttila antoi maalin takaa syötön maalin eteen Hannes Björniselle, joka laukoi kiekon ohi Harri Säterin. 

Johto-osuman jälkeen helsinkiläiset pitivät hyvin peliä hallussaan, mutta maalipaikoilla ei edelleenkään juhlittu. Kolmannen erän loppupuolella kotijoukkueelle tarjoutui peräti kahdesti mahdollisuus tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta vieraat jatkoivat varmoja otteitaan omalla alueellaan ja Jokerimaalilla Janne Juvonen torjui varmasti. Toisen alivoiman päätteeksi David Sklenicka karkasi suoraan jäähyaitiosta ja laukoi kiekon vielä tyhjään maaliin ja sinetöi Jokereille 2-0-voiton

-Tiedettiin, että tänään on kova kotijoukkue vastassa, Päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

-Emme olleet ihan parhaimmillamme luistelussa ja syötöissä, mutta paransimme pelin aikana ja voittamisen halu oli kovaa luokkaa tuossa lopussa, hän jatkoi. 

Jokereiden maalilla Juvonen pelasi toisen peräkkäisen ottelunsa, näissä peleissä selän taakse on mennyt vain yksi kiekko. Tänään Juvosen nollapeli vaati 12 torjuntaa. Nollapeli oli hänelle ensimmäinen Jokereissa ja KHL:ssä.

-Viisikon puolustukseen olemme saaneet hyvän tasapainon. Olemme neljään viime peliin päästäneet vain kaksi maalia, niin voitetaan pelejä. Juvonen oli tänään erinomainen maalissa, Marjamäki antoi ansaitut kehut. 

Vieraskiertue jatkuu keskiviikkona, kun Jokerit matkustaa Barys Nur-Sultanin vieraaksi. Ottelu pyörähtää käyntiin kello 15:30. Jokerit pelaa vielä sunnuntaina vieraissa Dinamo Riikaa vastaan ennen maajoukkuetaukoa. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.