Junttila ja Kossila juonivat ratkaisun – ”Ansaitut pisteet”

Jokerit hallitsi kotiotteluaan Dinamo Minskiä vastaan ja otti lopulta jatkoajalla ansaitun voiton lukemin 2-1. Laukaukset kohti maalia helsinkiläiset veivät pelissä nimiinsä peräti 29-12.

Jokerit – Dinamo Minsk ja. 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Dinamo otti johdon kolmen minuutin kohdalla, kun Jokereiden rivit olivat vielä hieman levällään. Helsinkiläiset tulivat kuitenkin jo ensimmäisen kympin aikana tasoihin, kun David Sklenicka sivalsi siniviivalta tasoitusmaalin ylivoimalla. Osuma oli tshekille kauden neljäs.

Kenttäpelillisesti Jokerit oli tasoituksen jälkeen vastustajaa askeleen edellä. Janne Juvonen venyi 11 laukauksen eteen illan aikana ja sai olla suhteellisen rauhassa. Jokerit piti kiekkoa ja haki ratkaisupaikkoja, mutta viimeistely takkusi jälleen. Markus Hännikäinen oli lähellä unelmamaalia toisessa erässä, mutta hienojen harhautusten jälkeen kiekko kolahti tolppaan.

Peli eteni lopulta jatkoajalle, jossa Jokerit onnistui iskemään voittomaalin. Julius Junttila alusti maalin edessä paikan Kalle Kossilalle, joka viimeisteli puolityhjään verkkoon kauden kuudennen osumansa. Samalla päättyi kolmen ottelun tappioputki ja joulunviettoon päästiin voiton kautta.

-Ei oltu alussa ihan sillä kamppailupelitasolla, mitä peli vaati. Parannettiin sen jälkeen tosi paljon ja oltiin tosi hyviä toisessa erässä, mutta tehottomuus vaivaa ja maalinteko on tosi vaikeaa. Olen tyytyväinen, ettei joukkue turhautunut vaan jaksoi yrittää loppuun asti. Katsoo tilastoja miten tahansa, niin nämä olivat ansaitut kaksi pistettä, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Jokerit nousi voiton myötä läntisessä konferenssissa toiseksi ja on kahden pisteen päässä SKA Pietarista. Pelit jatkuvat tapaninpäivänä kotona, kun vieraaksi saapuu hallitseva mestari Avangard Omsk.