Juniorien upea vuosi päätettiin mitalikahveilla ja palkintojenjaolla

Kuvat: Mikko Taipale

Jokereiden juniorijoukkueiden kausi 2021-22 oli menestyksekäs. Upeaa vuotta juhlistettiin vielä kerran mitalikahveilla ja palkintojenjaolla. Vuoden jokerijuniorin palkinnon pokkasi Rasmus Kämäräinen.

Jokerit voitti keväällä U16-ikäluokan Suomen mestaruuden ja sijoittui U18-ikäluokassa hopealle. Lisäksi U20 voitti kahden muun SM-ikäluokan tavoin runkosarjan. Arkityö läpi seuran junioriputken on ollut laadukasta, mistä seurauksena tulokset ovat olleet vakuuttavia.

Jokeriperinteiden mukaisesti SM-mitalistit eli U16- ja U18-joukkueet palkittiin rannekelloin. Usealle pelaajalle suotiin Jääkiekkoliiton puolesta myös henkilökohtaista kunniaa, kuten oheiselta listalta voi nähdä. U18 SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi nimettiin Nestor Noiva, joka pokkasi myös parhaan hyökkääjän, maalintekijän ja pistemiehen palkinnon.

Kaudesta 1989-90 lähtien jaetun Vuoden jokerijuniorin palkinnon pokkasi U15-joukkueen hyökkääjä Rasmus Kämäräinen. Vuoden jokerimaalivahtina palkittiin U20- ja U18-joukkueissa torjunut Sisu Heikkeri. Vuoden valmentajan Leo Äikäs -pystin sai U16-joukkueen SM-kultaan luotsannut Tuomas Kalliomäki. Jokerit-junioriuran Tomi Mäki-kiertopalkinnolla juhlistettiin Miko Matikkaa, joka pelasi koko junioriputken läpi ja siirtyy seuraavaksi Denverin yliopistoon.

Mitalikahveilla palkintoja jakamassa olivat Jokereiden toimitusjohtaja Sami Kauhanen, Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström sekä valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki.

-Kiitos kaikille pelaajille, valmentajille, joukkueiden toimihenkilöille ja pelaajien perheille menestyksekkäästä kaudesta. Jokainen on tehnyt suuren määrän työtä menestyksen saavuttamiseksi. Yhteistyöllä matka jatkuu, kiteytti Yrjänheikki.

Toimitusjohtaja Kauhanen kertoi paikalla olleille pelaajille, että edustusjoukkueen osalta tavoitteena on palata kotimaiseen Liigaan kaudelle 2023-24 ja alkaa rakentaa menestystä pitkäjänteisesti nojautuen omaan vankkaan juniorityöhön. Tavoitteena on nostaa Kanada-maljaa keväällä 2027. Kauhanen päätti puheensa pelaajille toivomalla, että mahdollisimman moni paikalla olleista olisi tuolloin mukana Jokerit-joukkueessa.

Kauden 2021-22 palkitut:

Jokerit:

Vuoden maalivahti: Sisu Heikkeri

Jokerit-Junioriura Tomi Mäki - Kiertopalkinto: Miko Matikka

Leo Äikäs -palkinto Vuoden valmentaja: Tuomas Kalliomäki

Vuoden juniori: Rasmus Kämäräinen

Jääkiekkoliitto:

U20 SM Sarjan opiskelijapalkinto: Joona Kumpula

U20 SM sarjan vuoden tulokas Yrjö Hakala -palkinto: Kasper Halttunen

U20 SM sarjan paras valmentaja Hannu Aravirta -palkinto: Tero Määttä

U18 SM sarjan paras tulokas Heino Pulli -palkinto: Joonas Paqvalin

U18 SM Sarjan paras maalintekijä Raimo Summanen -palkinto: Nestor Noiva

U18 SM Sarjan pistepörssin voittaja Matti Hagman -palkinto: Nestor Noiva

U18 SM Sarjan paras puolustaja Pekka Marjamäki -palkinto: Arttu Paqvalin

U18 SM Sarjan paras hyökkääjä Esa Peltonen -palkinto: Nestor Noiva

U18 SM sarjan paras pelaaja Esa Tikkanen -palkinto: Nestor Noiva

U18 SM sarjan paras valmentaja Pentti Matikainen -pakinto: Niko Halttunen

All Star -valinnat:

U20 ALL Stars: Kasper Kulonummi (puolustaja)

U18 ALL Stars: Arttu Paqvalin (puolustaja), Nestor Noiva (laitahyökkääjä)

U18 II ALL Stars: Oskari Hult (laitahyökkääjä)

U16 ALL Stars: Juho Keinänen (laitahyökkääjä)

U16 II ALL Stars: Natan Teshome (keskushyökkääjä), Joonas Paqvalin (laitahyökkääjä)