Jukka Kohosesta Jokereiden toimitusjohtaja

Jokerit Hockey Club Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Jukka Kohosen, 49.

Kohonen saapuu helsinkiläisseuran palvelukseen Sanoman markkinointijohtajan paikalta. Hän aloittaa uudessa tehtävässään virallisesti 1.3.2014.

Jokereiden toimitusjohtajan tehtäviä on kesästä lähtien hoitanut seuran puheenjohtaja Harry Harkimo. Hakuprosessi uuden toimitusjohtajan löytämiseksi saatiin päätökseen tammikuussa.

-Tässä meni kuukauden verran pidempään kuin olin alun perin ajatellut, mutta nyt olen todella tyytyväinen valintaamme. Meillä on paljon töitä edessä KHL:ään siirtymistä ajatellen ja Jukka on ammattitaidoltaan oikea mies johtamaan seuraa, Harkimo sanoo.

Kohonen työskenteli Sanoma News Oy:n (nykyisin Sanoma Media Finland) palveluksessa vuodesta 2010 lähtien ensin myyntijohtajana ja myöhemmin markkinointijohtajana. Lisäksi hän on toiminut Kärkimedian markkinointijohtajana sekä mainostoimisto Kingin toimitusjohtajana.

Jokereiden toimitusjohtajan tehtäviin Kohonen tarttuu suurella innolla.

-Ei tällaiseen kutsuun voi vastata kieltävästi. Olen elänyt jääkiekkoa selkäytimelläni niin pitkään. Nyt meillä on vieläpä ihan mieletön mahdollisuus tehdä jotain, mitä suomalaisessa urheilussa ei ole tehty ikinä, Kohonen toteaa.

-Joku sanoi, että tämä on kovin juttu sitten Helsingin olympialaisten. Liigaa on pelattu 40 vuotta ja Jokereiden brändi on todella vahva. Nyt on oikea aika ottaa askel eteenpäin, toimitusjohtaja jatkaa.

Kohonen oli jo lapsuudessaan ja nuoruudessaan Jokereiden intohimoinen kannattaja. Suuri unelma toteutui D-juniori-ikäisenä, kun häntä pyydettiin suosikkiseuraansa pelaamaan. Sittemmin side Jokereihin ja jääkiekkoon on säilynyt vahvana.

-Edelleen minulla on vuoden 1980 C-nuorten pelipaita tallessa. Lajia on tietysti nuoruusvuosien jälkeen seurannut hiukan laaja-alaisemmin, mutta aina minulle on ollut vain Jokerit, Kohonen kertoo tunnelmoiden.