Joukkueen runko kasassa

Kaikkiaan 17 pelaajaa menneen kauden KHL-ryhmästä jatkaa joukkueessa myös ensi syksynä. Samalla Jokerit vahvistaa lopullisen valmennustiiminsä sekä johtoryhmänsä.

Jatkosopimukset Jokerit on tehnyt maalivahtien Riku Heleniuksen ja Jani Kauton kanssa. Puolustajista ryhmässä jatkavat Topi Jaakola, Jesper B. Jensen, Arturs Kulda, Ville Lajunen ja Daine Todd sekä hyökkääjistä Frank Gymer, Tommi Huhtala, Jesse Joensuu, Pekka Jormakka, Tomi Mäki, Atte Mäkinen, Miro Mäkinen, Peter Regin, Roope Talaja ja Petteri Wirtanen. Lisäksi A-nuorissa tällä kaudella pelannut puolustaja Juho Rautanen liittyy KHL-joukkueen vahvuuteen.

-Olemme tyytyväisiä nyt julkaistuihin jatkosopimuksiin ja siihen runkoon, jolla lähdemme kolmanteen KHL-kauteen. On tärkeää, että joukkueessa on jatkuvuutta, GM Jari Kurri totesi.

-Joukkueen kokoaminen tulevalle kaudelle on hyvällä mallilla ja aikataulussa. Ei ole poissuljettua, että jotkut muutkin menneen kauden joukkueesta jatkaisivat ryhmässä, Kurri paljasti.

Helenius, 28, siirtyi Jokereihin kaksi kautta sitten. Hän on pelannut helsinkiläisten riveissä KHL:ssä 43 ottelua, joista torjunut 21 voittoa. Maalivahdin torjuntaprosentti kahdelta kaudelta on 90,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,38. Helenius on palkittu kaksi kertaa KHL:n viikon maalivahtina.

Kautto, 26, on kuulunut kahden ensimmäisen KHL-kauden aikana Jokereiden maalivahtitroikkaan. Hän on pelannut Kiekko-Vantaan riveissä Mestiksessä ja kuulunut joukkueensa avainpelaajiin.

Jaakola, 32, teki menneellä kaudella uransa maali- ja piste-ennätyksen tehtyään 57 ottelussa tehot 10+15=25. Puolustaja oli Jokereiden kolmanneksi tehokkain puolustaja Philip Larsenin ja Lajusen jälkeen. Jaakola kuuluu tällä hetkellä Suomen maajoukkueen MM-leiriryhmään.

Jensen, 24, liittyi Jokereiden vahvuuteen menneeksi kaudeksi kahden vuoden sopimuksella ja pelasi vahvan tulokaskauden KHL:ssä. Tanskalainen teki 52 pelissä tehot 4+4=8. Jensenin sopimus on jatkettu kattamaan myös kausi 2017-18. Tällä hetkellä hän valmistautuu MM-kisoihin Tanskan maajoukkueen kanssa.

Kulda, 27, saapui Jokereihin kesken menneen kauden. Hän teki 42 ottelussa pisteet 1+5=6 ja oli joukkueen tehotilaston ykkönen lukemalla +14. Luotettava ja fyysinen latvialaispakki kuului loppukaudesta joukkueen kulmakiviin.

Lajunen, 28, oli menneellä kaudella joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja pisteillä 9+19=28. Samalla hän paukutti yhden kauden maaliennätyksensä uusiksi. Kahden KHL-kauden aikana Lajunen on tehnyt Jokereissa 12+36=48 pistettä 107 ottelussa.

Todd, 29, on hänkin pelannut Jokereissa kahdella viime kaudella. Niin puolustajana kuin hyökkääjänä esiintynyt monipuolinen ja hyvin luisteleva kanadalainen on tehnyt 69 KHL-runkosarjapelissä 4+22=26 pistettä.

Huhtala, 28, ehti pelata menneellä kaudella 24 ottelua tehoin 5+5=10 ennen pelit päättänyttä loukkaantumista. Maajoukkuetason laitahyökkääjä oli sivussa koko loppukauden polvileikkauksen ja kuntoutuksen vuoksi. Myös Huhtala aloittaa ensi kaudella kolmannen vuotensa Jokereissa.

Mäki, 32, pelasi menneellä kaudella 29 runkosarjapeliä tehoin 2+1=3. Alivoimapelin luottomies aloittaa ensi syksynä peräti 13. kautensa Jokereiden edustusjoukkueessa. Mäki on seuran kaikkien aikojen ottelutilaston kakkonen 540 pelillä.

Wirtanen, 29, on edustanut Jokereita marraskuusta 2014 lähtien siirryttyään helsinkiläisseuraan Sveitsistä. Wirtanen teki menneellä kaudella 53 pelissä 3+10=13 pistettä ja oli joukkueen paras aloittaja. Hänen aloitusten voittoprosenttinsa oli runkosarjassa 62,1.

Gymer, 19, sekä Atte ja Miro Mäkinen, 19, tekivät menneellä kaudella KHL-debyyttinsä. Kolmikko pelasi valtaosan kaudesta lainalla Mestiksen Mikkelin Jukureissa, jossa Mäkisen veljekset jatkavat edelleen Mestiksen finaaleissa. Gymer pelasi loppukauden Jokereiden A-nuorten riveissä.

Rautanen, 18, pelasi päättyneellä kaudella niin ikään Jokereiden A-nuorissa. Puolustaja kuului joukkueen luottopelaajiin ryhmässä, joka voitti Nuorten SM-liigan runkosarjan. Rautanen teki 45 ottelussa tehot 1+11=12. Tämän vuoden puolella hän on kuulunut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon.

KHL-joukkueen valmentajina tulevalla kaudella toimivat Jukka Jalonen, Raimo Helminen, Hannu Virta ja Markus Ketterer. Videovalmentajaksi saapuu Mika Saarinen, joka työskenteli päättyneellä kaudella Pelicansin A-nuorten peräsimessä. Saarisella on monivuotinen kokemus videovalmentajan työstä maajoukkueesta. Hän on lisäksi työskennellyt päävalmentajana JYPin ja Tapparan SM-liigajoukkueissa sekä apuvalmentajana JYPissä, Lukossa ja Pelicansissa.

Sopimustilanne 12.4.2016:

Maalivahdit: Riku Helenius (2018), Jani Kautto (2017).

Puolustajat: Topi Jaakola (2017 + optio 2018), Jesper B. Jensen (2018), Arturs Kulda (2017), Ville Lajunen (2017), Juho Rautanen (2018), Daine Todd (2017).

Hyökkääjät: Frank Gymer (2017), Tommi Huhtala (2018), Jesse Joensuu (2017), Pekka Jormakka (2017), Tomi Mäki (2018), Atte Mäkinen (2017), Miro Mäkinen (2017), Peter Regin (2017), Roope Talaja (2017), Petteri Wirtanen (2018).

KHL-joukkueen johtoryhmä:

 • General Manager: Jari Kurri
 • Pelaajakoordinaattori: Janne Vuorinen
 • Päävalmentaja: Jukka Jalonen
 • Valmentajat: Raimo Helminen, Hannu Virta
 • Maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja: Markus Ketterer
 • Videovalmentaja: Mika Saarinen
 • Kuntoutusvastaava: Jarmo Koivisto
 • Fysioterapeutti: Kai Turkulainen
 • Hieroja: Niko Toivonen
 • Varustepäällikkö: Esa Maunula
 • Huoltajat: Antti Nuortila, Tuukka Hurskainen
 • Lääkärit: Peter Åström, Mathias Bäck, Juuso Tamminen
 • Logistiikkajohtaja: Vesa Vilkkula
 • Tiedottaja: Iiro Keurulainen