"Joukkue on valmis"

Jokereiden joukkue KHL-kautta 2014-15 on valmis. General Manager Jari Kurri on tyytyväinen kokonaisuuteen.

Jari Kurri, Juhamatti Aaltosen sopimuksen myötä joukkueessa on 34 pelaajaa. Onko joukkue nyt valmis?

Kyllä, näin voi sanoa ja voimme olla tyytyväisiä, että olemme päässeet tähän pisteeseen. Aloitimme lokakuussa joukkueen kokoamisen, joten tämä on ollut pitkä prosessi. On ollut hienoa huomata, että pelaajien keskuudessa Jokerit on nähty loistavana mahdollisuutena, haasteena ja kehityspaikkana pelata KHL:ssä. Seurana olemme siirtymässä uuteen sarjaan ja maailmaan, joten kaikki on vielä hieman uutta. Vipinää on riittänyt niin hallin puolella kuin toimistolla ja kaikki odottavat innolla tulevaa.

Mikä on pelaajabudjetti?

Voimme olla siihenkin tyytyväisiä, että olemme pystyneet kasaamaan kovan joukkueen ja pysymään niissä raameissa, jotka lokakuussa sovittiin. Pelaajabudjettiin on liittynyt paljon mediaspekulointia, mutta voin tässä vahvistaa, että se on alle 10 miljoonaa euroa. Olemme hakeneet joukkueeseen sellaisia pelaajia, että pysymme budjetin määrittämissä rajoissa.

Oletko tyytyväinen tähän pelaajistoon, joka on saatu Jokereihin?

Olen todella tyytyväinen. Olemme saaneet hyvän rungon suomalaispelaajista ja tietysti oli selvää, että myös ulkomailta tarvitaan vahvistuksia. Meillä on tässä ryhmässä hyvän luonteen omaavia yksilöitä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa. Meillä on kokemusta ja johtajuutta, mutta myös nuorta energiaa ja pelaajia, joiden huippuvuodet ovat vasta edessä. Mielestäni kokonaisuus on hyvin balanssissa.

 

KHL:n runkosarjassa pelataan 60 ottelua ja matkustus vaatii oman veronsa. Kuinka tärkeää on olla laaja pelaajarinki?

Se on todella tärkeää, koska sarja on kova ja pelitahti tiivis, joten painolastia riittää. Pelaamme vierasmatkoilla käytännössä joka toinen päivä. Siihen tulevat vielä matkustamiset ja aikaerot päälle. Pelaajia on nyt riittävästi, jotta pystymme tekemään kierrätystä, jos tilanne niin vaatii. Lisäksi laaja rinki lisää kilpailua pelipaikoista, mikä on mielestäni aina terve tilanne joukkueen kannalta.

Millaisin odotuksin seurajohto lähtee harjoituskauden otteluihin, jotka alkavat ensi viikolla?

Harjoituspelit antavat suuntaa ja ovat valmistautumista runkosarjaa varten. Nyt pystymme hakemaan erilaisia koostumuksia ja löytämään toimivia pakkipareja, ketjuja sekä viisikoita. Kun miettii joukkueemme pelaajistoa, niin kokoonpanon suhteen on mahdollisuuksia moniin eri variaatioihin. Meillä on uusi joukkue ja uudet valmentajat, joten nyt elokuussa yhteistyö lähtee heidän välillään tosissaan liikkeelle, kun pelillisiä asioita ajetaan sisään.

 

Viimeinen kysymys: Teemu Selänteen tilanteella on spekuloitu paljon niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä mediassa. Miten kommentoit Teemun mahdollista pelaamista Jokereissa?

Teemu tekee omat päätöksensä uransa jatkon suhteen, joten pallo on täysin hänellä. On selvää, että ovemme on aina auki Teemulle, jos hän haluaa edelleen pelata.